Elektrocutie bij gebruik schaarhoogwerker

In Milwaukee, Wisconsin, is een man overleden nadat hij in aanraking was gekomen met bovenleidingen tijdens het gebruik van een schaarhoogwerker.

De man, genaamd Nicholas Jozefowski, 42, had afgelopen woensdag enkele bovenlichten vervangen in de showrooms van Ewald Venus Ford, een autodealer in de buitenwijk Cudahy.

Een collega zag dat hij op het dek van de lift viel, terwijl hij aan het werk was op een hoogte van ongeveer vijf meter. Toen hij niet reageerde op oproepen, schoot hij hem te hulp. Toen hij bij hem aankwam, merkte hij dat hij brandwonden aan zijn handen en gezicht had opgelopen terwijl er een draad aan het plafond hing. Toen de hulpdiensten arriveerden, ademde Jozefowski niet en had hij geen pols. Er werd geprobeerd te reanimeren, maar hij werd kort na aankomst ter plaatse dood verklaard.

In het rapport van de lijkschouwer stond dat hij de afgelopen vijf jaar als onderhoudsman bij de Ford-dealer had gewerkt en merkte op dat hij “geen gediplomeerd elektricien was, maar naast andere klusjes aan elektrische problemen zou werken.

Jozefowski maakt deel uit van een grote uitgebreide familie en laat zijn vrouw April, broer Richard, zus Alicia, vader James en moeder Marion achter. Hij had pas onlangs zijn 42ste verjaardag gevierd.

Bron

Overig nieuws