Grove breidt uit in Centraal-Azië

Eurasian Machinery, de Grove-kraandistributeur voor Kazachstan sinds 2018, zal nu ook Grove-kranen vertegenwoordigen in Oezbekistan, Kirgizië, Tadzjikistan en Turkmenistan.

Een verklaring van Manitowoc / Grove: “Door onze aanwezigheid in Centraal-Azië uit te breiden via een robuuste distributiepartner, kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar zware machines in de regio, met name naar mobiele kranen. Gecombineerd met de groei van de lokale markt, verwacht Manitowoc dat de uitbreiding het bedrijf zal helpen een sterke voet aan de grond te krijgen in Centraal-Azië en de vraag naar zowel nieuwe als gebruikte kranen zal vergroten.”

Andrew Youssef, algemeen directeur van Manitowoc in het Midden-Oosten, Afrika en de GOS-staten, voegde toe: “Wij geloven in deze steeds veranderende omgeving en het aanstellen van Eurasian Machinery om onze inspanningen in Centraal-Azië te ondersteunen, is de sleutel tot ons succes. Eurasian Machinery is altijd professioneel geweest in zijn benadering van verkoop en aftersales en het bedrijf handhaaft ook strikte nalevingsnormen, die aansluiten bij onze eigen waarden bij Manitowoc. We kijken ernaar uit om Eurasian Machinery in deze uitgebreide reikwijdte te ondersteunen om marktaandeel te winnen en het vertrouwen van onze Centraal-Aziatische klanten te winnen.”

Eurasian Machinery is gevestigd in Almaty en is de officiële distributeur van Hitachi Construction Machinery in Kazachstan en Centraal-Azië en vertegenwoordigt ook Manitou, Gehl en Furukawa. Het bedrijf heeft meer dan 850 werknemers op 10 locaties in Kazachstan, waaronder het hightech Component Repair Centre in Karaganda, met verdere vestigingen in Aktau, Aktobe, Atyrau, Kostanay, Kyzylorda, Uralsk, Ust-Kamenogorsk en Shymkent in Kazachstan. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Tasjkent, Oezbekistan en Bishket in Kirgizië.

Overig nieuws