Multitel Pagliero MJ 685 geleverd aan Foselev groep

Twee Multitel Pagliero MJ 685 autohoogwerkers werden in 2022 geleverd aan verhuurbedrijven van de Foselev-groep: Locnacelle en NASA.

Deze laatstgenoemde was onlangs tewerkgesteld in de ArcelorMittal-staalfabriek in Fos-sur-Mer, in het departement Bouches-du-Rhône in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

De MJ 685 is een telescoophoogwerker met jib gemonteerd op een 32-tons trekker met een maximale werkhoogte van 68,70 meter. Het is de hoogste van de platforms die op de openbare weg zijn toegestaan.

Bij een maximale horizontale reikwijdte van 32 m is de capaciteit van het platform 120 kg, 280 kg op 29,7 m, 400 kg op 28,2 m en 600 kg op 25,1 m. De torenrotatie van 450° en de zelfnivellerende mand met 90°+90° rotatie stellen de operator in staat om obstakels te omzeilen en zich nauwkeurig op het werkgebied te positioneren. Rotatie van de mand 180°+180° is op aanvraag beschikbaar, wat de werkcapaciteit vergroot. Het is een grote machine, maar heeft niettemin een beperkte stabilisatievoetafdruk dankzij de dubbele dwarsbalk alleen op de achteras, met uitstekende prestaties, zelfs met rechtlijnige stabilisatie. De levering van de MJ 685 aan NASA werd voorafgegaan door die van een MJ 450; telescopisch met een jib op een 26 tons trekker met een maximale werkhoogte van 45 m, waardoor ook ondergronds gewerkt kan worden.

De Foselev Group, opgericht in 1970, is actief – in Frankrijk en in het buitenland – op gebieden als openbare bouw, civiele en industriële techniek, kernenergie, energie, marine, ruimtevaart en luchtvaart, die bedrijven ook ondersteunt op het gebied van logistiek, hijsen en handling. Deze diensten worden uitgevoerd door de verhuurbedrijven Locnacelle en NASA, die verschillende Multitel Pagliero-modellen in hun vloot hebben voor grote hoogtes en meer dan 3,5 ton.

Overig nieuws