Familie Sarens verkrijgt 100 procent eigen vermogen

Sarens

De familie Sarens heeft 100 procent van het eigen vermogen teruggekregen in haar zware hijs- en transportactiviteiten.

Eerder deze maand stemde de familie ermee in om via zijn Begoos-waterbehandelingsdivisie het belang van 22 procent in het bedrijf van de Belgische ondernemer Luc Tack over te nemen. Hij verwierf het belang in september 2021 van Waterland Private Equity Investments in een concurrerend biedproces. De zetel van Begoos in het bestuur van Sarens is ook verwijderd als onderdeel van de deal. Er zijn geen details over de transactie bekendgemaakt.

Chief executive Wim Sarens: “We willen de familie Tack bedanken voor de samenwerking en toegevoegde waarde van de afgelopen twee jaar. Met alle aandelen in handen van de familie zijn we nu gewapend om ons in de toekomst nog sterker te profileren als de wereldwijde referentie in kraanverhuur, heavy lifting en engineered transport”

Luc Tack voegde toe: “Door onze complementaire ervaring in het runnen van internationale bedrijven, waren we een ideale partner om het belang van Waterland in 2021 over te nemen. We zijn dan ook verheugd dat we de afgelopen twee jaar de Sarens hebben kunnen helpen familie om de volledige controle over hun bedrijf terug te krijgen.”

In een verdere verklaring zei Sarens: “Dit evenement is van historische betekenis voor Sarens, die er trots op is door deze ontwikkeling zijn robuuste positie in de wereldwijde arena voor zwaar tillen te demonstreren, vooral omdat de genoemde verandering plaatsvindt in een tijd waarin belangrijke bijdragers in de sector maken een tegenovergestelde evolutie door – op zoek naar nieuwe aandeelhouders en afstand nemen van het stabiele langetermijn aandeelhouderschap dat ze in het verleden genoten.

Overig nieuws