Trojan lanceert nieuwe AES-batterij

Trojan Battery heeft zijn nieuwe premium AGM-batterij in Europa gelanceerd.

De Trojan AES-batterij is bedoeld voor hoogwerkers, veegmachines enz. die worden gebruikt in de verhuursector, waar misbruik en slecht onderhoud typisch zijn.

De hoogwaardige VRLA-versie (Valve Regulated Lead Acid) van zijn AGM-batterij (Absorbed Glass Mat) levert naar verluidt consistent hoge uitgangsniveaus, met een tot twee keer langere levensduur dan standaard AGM-batterijen, vooral in toepassingen waarbij de batterij volledig of diep ontladen is.

Ze zijn ook bestand tegen frequent gedeeltelijk opladen en uitdagende omgevingen, terwijl ze zijn ontworpen om regelmatige trillingen en schokken te absorberen. Tot voor kort werden VRLA-batterijen grotendeels gebruikt in scootmobielen en elektrische rolstoelen, waar betrouwbaarheid en bereik van cruciaal belang zijn, terwijl hun extreem lage gas- en zuuroutput ze veel veiliger maakt voor gebruik binnenshuis.

De AES-batterij is ook ontworpen met een koolstofadditief en DCS – Deep Cycle Series -technologie, om gedeeltelijke ontlading en herladen aan te kunnen, terwijl zowel het negatieve als het positieve materiaal behouden blijft. Sommige standaard AGM-accu’s moeten na elke cyclus volledig worden opgeladen om corrosie, sulfatie en vroegtijdige uitval te voorkomen. Toch wordt dit op drukke werkterreinen meestal verwaarloosd.

De bewering van het bedrijf dat zijn AES-batterij tot twee keer zo lang meegaat als een standaard AGM, is, zo zegt het, gevalideerd door zij-aan-zij-testen, waarbij de AES 2.500 cycli haalt bij herhaalde ontladingen van 60 procent, vergeleken met 1.200 cycli voor een standaard ALV. Trojan ondersteunt de nieuwe batterij met een standaardgarantie van drie jaar.

Trojan’s senior productmanager Motive Matt Herr zei: “Trojan’s AES Battery stelt verhuurbedrijven, vloerreinigingsprofessionals en magazijnbeheerders in staat de productiviteit te maximaliseren en hun totale eigendomskosten te verlagen. En stelt OEM’s en hoofddistributeurs in staat om hun producten te verbeteren en te differentiëren, de winst te vergroten en te genieten van beveiliging van de toeleveringsketen dankzij onze wereldwijde productielocaties.”

Trojan Battery Company werd opgericht in 1925 en is gevestigd in Santa Fe Springs, Californië, met andere productiefaciliteiten in Sandersville en Lithonia, Georgia, Reynosa, Mexico en Shanghai, China. Het heeft ook kantoren in Europa en Azië die werken met een netwerk van hoofddistributeurs. Het was een van de twee of drie Amerikaanse accufabrikanten die originele accu’s leverden aan de Amerikaanse fabrikanten die gedurende een decennium of twee ongeveer 95 procent van ‘s werelds zelfrijdende hoogwerkers leverden.

Overig nieuws