Doosan Bobcat presenteert nieuwe machines op Logimat

Doosan Industrial Vehicle – onderdeel van Doosan Bobcat – laat tijdens LogiMAT 2023 op stand B57 in hal 9 nieuwe machines zien voor logistieke toepassingen en material handling.

Op de beurs, die van 25 t/m 27 april in Messe Stuttgart gehouden wordt, zijn voor het eerst de heftrucks in het kenmerkende Bobcat-design te zien en een aantal concepten van nieuwe heftrucks, dat momenteel in ontwikkeling is. “We ontwikkelen ons als bedrijf razendsnel om onze klanten te helpen met hun grootste uitdagingen door innovatieve oplossingen te bieden voor een duurzame toekomst”, zei Scott Park, CEO en Vice-Chairman van Doosan Bobcat. 

“Alternatieve energiebronnen zoals waterstof bieden klanten nieuwe mogelijkheden, maar maken ook de weg vrij naar een duurzamere en groenere toekomst.”De aanwezigheid van machines in de Bobcat-huisstijl is het gevolg van de recente aankondiging van Doosan Bobcat dat de productlijnen voor vorkheftrucks en Portable Power-producten (generatoren en compressoren) onderdeel worden van het Bobcat-productportfolio. De LogiMAT-stand is onderverdeeld in drie zones:

  • In het eerste gedeelte worden – voor het eerst op een Europese vakbeurs – de Bobcat-branded vorkheftrucks getoond
  • Het tweede gedeelte is gewijd aan nieuwe producten van Doosan zoals de recent door het bedrijf gelanceerde nieuwe serie elektrische vorkheftrucks met tegengewicht en een hoge capaciteit en het prototype van de B18NT elektrische vorkheftruck met 3 wielen.
  • In het derde gedeelte wordt het volledige programma van Doosan gedemonstreerd; dus niet alleen de vorkheftrucks met tegengewicht, maar ook warehousematerieel als palletheftrucks, stapelaars en orderverzameltrucks.

3-wielige, elektrische vorkheftruck

Op LogiMAT presenteert Doosan het prototype van de B18NT elektrische vorkheftruck met 3 wielen, die af fabriek met een lithium accu wordt geleverd. De B18NT vorkheftruck is een eco-model om te voorzien in de toenemende vraag naar elektrische vorkheftrucks. De vorkheftruck die tijdens LogiMAT wordt gedemonstreerd is een prototype en Doosan is nieuwsgierig naar de reacties uit de markt om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn aan het uiteindelijke model.

Elektrische vorkheftrucks met tegengewicht

In het tweede gedeelte demonstreert Doosan de nieuwe B100NS-vorkheftruck, onderdeel van de onlangs door het bedrijf gelanceerde serie elektrische vorkheftrucks met tegengewicht en een hoge capaciteit. Deze nieuwe producten in de range van 6 tot 10 ton bieden industriële gebruikers een ruim aanbod zware maar milieuvriendelijke vorkheftrucks zonder uitstoot en een laag geluidsniveau. De onlangs gelanceerde B80NS en B100NS elektrische vorkheftrucks voor zware hefwerkzaamheden met een capaciteit van respectievelijk 8 en 10 ton bieden verbeterde functies, een hoger vermogen en betere prestaties voor bedrijven in sectoren als productie, engineering, gieterijen, bouwmaterialenhandel, transport en opslag. 

Vorkheftruck op waterstof

Een ander hoogtepunt van de LogiMAT-stand is het concept van de nieuwste B30X-7 Plus-vorkheftruck op waterstof. De B30X-7 Plus-vorkheftruck is te zien in het gedeelte met de Bobcat-producten en wordt ontwikkeld voor het Bobcat-productportfolio. Vorkheftrucks op waterstof bieden langere bedrijfstijden en kunnen snel worden bijgetankt. Voor magazijnen, die in ploegendiensten werken, is de vorkheftruck op waterstof een interessante optie om de ecologische voetafdruk te verminderen en tegelijk lang door te kunnen werken zonder lange laadtijden. De andere vorkheftrucks in het Bobcat-gedeelte zijn de D30S-9 en B20X-7 Plus-modellen.

Magazijnequipment

In het derde gedeelte laat Doosan zien, dat het bedrijf een volledige productlijn aanbiedt voor de logistiek en de materiaalverwerking. Er staan niet alleen vorkheftrucks met tegengewicht en eco-modellen in bepaalde productcategorieën, maar ook ander magazijnmaterieel.

Overig nieuws