JLG onthult ClearSky Smart Fleet™ IoT-mogelijkheden

JLG Industries, Inc. bood een eerste blik op de nieuwe ClearSky Smart Fleet ™ , een Internet of Things (IoT)-platform van de volgende generatie voor echt tweerichtingsparkbeheer en machine-interactiviteit, vorige week op de top van de International Powered Access Federation (IPAF) in Berlijn, Duitsland. Dit JLG®-systeem wordt eind zomer/begin herfst 2023 gelanceerd.

“Telematica heeft limiteringen”, zegt Ara Eckel, directeur productbeheer voor de verbonden oplossingen van JLG. “ClearSky Smart Fleet herontdekt wat er mogelijk is en baant de weg naar een nieuwe grens voor connectiviteitsoplossingen in de branche. Het is meer dan weer een enkel stuk software, het is gebouwd als een robuust, voortdurend evoluerend IoT-platform dat in staat is om nieuwe functionaliteit, nieuwe inzichten en nieuwe manieren om kosteneffectieve operaties uit te voeren.”

Deze generatie ClearSky is een geheel nieuw ontwerp, waarbij innovatieve elementen zijn toegevoegd om de manier waarop klanten werken te transformeren. De belangrijkste kenmerken zijn:
• Gedigitaliseerde dagelijkse processen voor operationele efficiëntie
• Nauwkeurige en efficiënte machinelocatie
• Extra servicemogelijkheden voor apparatuur
• Gestroomlijnde logistiek met Automated Site Networks
• Bruikbare, on-demand inzichten in machines en wagenparken

Volgens Eckel zal ClearSky Smart Fleet standaard zijn op de meeste nieuwe machines die later dit jaar worden geproduceerd, en klanten met bestaande JLG-producten kunnen het oude ClearSky-programma blijven gebruiken voor hun verbonden behoeften. Beide platforms zullen worden geïntegreerd in Online Express, de 24/7 e-commercesite van JLG.

Overig nieuws