Nieuwe Belgische dealer voor CTE

De Italiaanse fabrikant CTE heeft Key-Tec aangesteld als distributeur van autohoogwerkers voor België.

Key-Tec zal zowel CTE Zed- als B-Lift-modellen voor op vrachtwagens verkopen en ondersteunen in het hele land, maar zal de CTE Tracess-spinhoogwerkers niet aanbieden, aangezien het al CMC-spinhoogwerkers aanbiedt. Andere producten zijn Manitou verreikers en hoogwerkers en Case bouwmachines. De twee bedrijven zijn sinds vorig jaar in gesprek over een samenwerking, toen managers van Key-Tec het hoofdkantoor van CTE bezochten als onderdeel van een evaluatie- en onderzoeksprogramma dat werd uitgevoerd voordat een leverancier werd gekozen.

Het bedrijf werd opgericht in 1996 en is gevestigd in Moerbeke, tussen Antwerpen en Gent op de noordelijke grens met de Nederlandse provincie Zeeland. Er werken in totaal 50, waaronder 25 technici en negen verkopers. Het bedrijf heeft zijn nieuwe samenwerking gelanceerd door een 18 meter lange B-Lift 18 HV Evo en Zed 20.4 HN in voorraad te nemen, beide gemonteerd op Iveco Daily chassis. De ‘CTE Academy’ heeft ook technische trainingen op locatie georganiseerd voor beide modellen.

Exportmanager Tim Hunt zei: “We zijn erg verheugd om Sven, Peter en hun team te verwelkomen in het CTE-dealernetwerk voor op vrachtwagens gemonteerde hoogwerkers. Samenwerken met een bedrijf als Key-Tec, dat vandaag een aantal van Europa’s toonaangevende verreikers en hoogwerkers ondersteunt, is niet alleen een waardevolle toevoeging aan ons dealernetwerk, maar zal CTE-klanten in België ook uitstekende technische assistentie en commerciële ondersteuning bieden.”

(L-R) Sven Dekeyser van Key-Tec met Tim Hunt van CTE en Peter Hesters van Key-Tec

Peter Hesters, de nieuwe Key-Tec-manager voor CTE-producten, voegde toe: “Key-Tec is verheugd dat we onze klanten dankzij deze samenwerking nu een breder scala aan hoogwerkers kunnen bieden. Met een optimistische kijk op de toekomst zijn we verheugd om samen te werken met een toonaangevende fabrikant als CTE, die een sterk internationaal bereik heeft op het gebied van op vrachtwagens gemonteerde hoogwerkers.”

Overig nieuws