Sterk eerste kwartaal voor Genie

Logo Genie Terex

Terex heeft zijn resultaten over het eerste kwartaal gepubliceerd, waaruit blijkt dat Genie een sterk eerste kwartaal had wat betreft omzet en winst.

De totale inkomsten voor de drie maanden tot eind maart stegen met 24,4 procent tot $ 685,9 miljoen, als wisselkoersfactoren buiten beschouwing worden gelaten, zou de stijging 27 procent zijn geweest.

De orderintake daalde met 10 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 762 miljoen, maar bleef voor op verzendingen. De orderportefeuille eind maart verbeterde met vier procent ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd en kwam uit op $ 2,97 miljard – ongeveer hetzelfde als de verkoopprognose voor het volledige jaar voor 2023.

De bedrijfswinst steeg met een factor 2,5 van $ 32,5 miljoen vorig jaar naar $ 83,1 miljoen dit jaar, een weerspiegeling van de hogere volumes en prijsstijgingen die van kracht worden.

Als resultaat van het sterke eerste kwartaal heeft Genie zijn omzetprognose voor het volledige jaar verhoogd tot tussen $ 2,7 en $ 2,8 miljard, wat een stijging zou betekenen van tussen de 10 en 12,5 procent over het volledige jaar 2022. Het bedrijf voorspelt ook hogere marges en dus, we gaan uit van hogere bedrijfswinsten.

Terex als geheel zag de omzet met meer dan 23 procent stijgen tot $ 1,24 miljard, terwijl de winst vóór belastingen meer dan verdubbelde tot $ 133,2 miljoen. De nettoschuld aan het einde van het kwartaal bedroeg $ 522,8 miljoen, een stijging van bijna 11 procent ten opzichte van het jaar.

Chief executive John Garrison zei: “We zijn 2023 ingegaan met een aanzienlijk momentum omdat we onze groeistrategie met succes bleven uitvoeren te midden van verhoogde macro-economische volatiliteit en aanhoudende beperkingen in de toeleveringsketen. Ik wil onze teamleden bedanken voor hun toewijding aan onze Zero Harm-veiligheidscultuur en hun inspanningen om onze klanten en dealers van dienst te zijn. We hebben sterke resultaten voor het eerste kwartaal neergezet, met een omzetgroei van 23%. We verhogen onze vooruitzichten voor de winst per aandeel voor het volledige jaar als gevolg van deze indrukwekkende prestatie, sterke vraag naar onze producten en een gezonde achterstand van $ 4,1 miljard.”

“We zijn ook blijven investeren in nieuwe technologieën en producten in ons hele bedrijf en zijn trots op onze recente innovaties die duurzaamheid ondersteunen en de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen met elektrische en hybride opties voor onze klanten. Tijdens het kwartaal hebben we ons uitgebreide portfolio van producten en oplossingen gepresenteerd op verschillende beurzen, waarbij we benadrukken hoe we onze klanten helpen hun apparatuur veilig en winstgevend te gebruiken, terwijl ze ook hun duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen en hun totale eigendomskosten verlagen.”

Overig nieuws