Winststijging voor Manitowoc

Manitowoc Cranes, het bedrijf dat eigenaar is van Grove en National Crane, het Franse torenkraanbedrijf Potain en Manitowoc rupskranen heeft een sterk eerste kwartaal gerapporteerd.

De totale inkomsten voor de drie maanden tot eind maart waren $ 508,3 miljoen, een stijging van 10,7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De orderintake overtrof de zendingen marginaal met $ 524,8 miljoen, een stijging van negen procent ten opzichte van het jaar, waardoor de achterstand eind maart twee procent hoger was op $ 1,08 miljard. De winst vóór belastingen is meer dan verdubbeld tot $ 20,7 miljoen.

Chief executive Aaron Ravenscroft zei: “Manitowoc leverde een solide eerste kwartaal, met een omzet van $ 508,3 miljoen en een aangepaste EBITDA van $ 45,1 miljoen. Ik ben erg trots op ons team dat blijk heeft gegeven van een grote vastberadenheid om de aanhoudende uitdagingen op het gebied van toeleveringsketen, arbeid en logistiek in het kwartaal te overwinnen. Tijdens het kwartaal bleven we aanzienlijke vooruitgang boeken met onze Cranes+50-strategie door de verkoop van niet-nieuwe machines met 16,7% op jaarbasis te laten groeien.”

“Gezien onze achterstand en resultaten over het eerste kwartaal hebben we vertrouwen in onze begeleiding. Vooruitkijkend zien we echter een vertraging in de Europese torenkraanactiviteiten en zijn we voorzichtig met betrekking tot de impact die hogere rentetarieven uiteindelijk op de vraag zouden kunnen hebben. Hoewel we ons door de uitdagende omgeving blijven redden, blijven we ons inzetten voor onze CRANES+50-strategie om de cycliciteit te verminderen en de winstgevendheid te verbeteren.”

Overig nieuws