Verreiker in het water

Een verreiker die aan een project voor Network Rail in het VK werkte, viel vorige week in een kanaal toen de bank bezweek.

De verreiker, een JCB 535 van vijf meter/3.500 kg van de Ardent-vloot, was klaarblijkelijk bezig met het hijsen van materiaal dat op het project moest worden gebruikt om de nabijgelegen spoordijk te schoren. H

Er is gezegd dat de verreiker een deel van een tijdelijke brug/ponton ophief dat is geïnstalleerd om het kanaal over te steken, in plaats van de kleine brug te gebruiken. Toen de machine de lading op zich nam, zakte de oever in elkaar waardoor deze in het water viel. De machinist kon wegspringen en bleef ongedeerd.

Er is wat diesel en olie in het water gemorst, maar er zijn maatregelen genomen om het in te dammen en te bergen.

Bron

Overig nieuws