MEC lanceert eerste mastgiek

Het in Californië gevestigde MEC Aerial Work Platforms heeft zijn eerste mastgiek gelanceerd, de 11,2 meter lange MME30-RJ met directe wielmotor AC elektrische aandrijving.

De MME30-RJ is in wezen een Mec-versie van Dingli’s AMWP11.5-8100, hij is geschikt voor zowel binnen als buiten, hoewel de werkhoogte buiten beperkt is tot 10,2 meter. reikwijdte is 2,6 meter bij een up & over hoogte van 7,6 meter, maximale capaciteit is 227 kg. De totale breedte is de klassieke meter, terwijl de machine net geen drie ton weegt. De unit heeft een groter platform dan typisch is voor dit type machine, namelijk een meter breed en 760 mm diep.

AGM-onderhoudsvrije batterijen zijn standaard, die in combinatie met de AC-aandrijfmotoren zorgen voor lange werkcycli tussen oplaadbeurten.

Vice-president engineering Gary Crook zei: “Toen we informeerden naar het meest schadelijke aspect van dit type machine voor de totale eigendomskosten, hoorden we luid en duidelijk dat het natte loodzuuraccu’s waren en de moeilijkheid om ze te onderhouden. We hebben dit probleem geëlimineerd door AGM-type batterijen te gebruiken die onderhoudsvrij zijn en dus een solide voorspeller zijn voor een lagere TCO”

Overig nieuws