Nationwide start installatie harnassen

Nationwide Platforms, een divisie van Loxam, is begonnen met de installatie van het nieuwe ‘Harness On’-veiligheidsapparaat op zijn wagenpark van Specialist Vehicle-vrachtwagens.

De stap volgt op de installatie op enkele van zijn hoogwerkers. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar meer dan 6.000 van zijn hoogwerkers – vrijwel de volledige vloot – met het apparaat te hebben uitgerust.

Het Harness On-onderdeel is de afgelopen vier jaar ontwikkeld en getest en is bevestigd aan de harnasankerpunten van het platform en is aangesloten op de platformbediening. Iedereen die van plan is het platform op te gaan, moet vervolgens zijn vanglijn aan het apparaat bevestigen, waardoor de machine kan worden bediend. De productieversie bevat ook een indicatielampje waarmee operators kunnen zien wanneer het apparaat werkt of, als het lampje niet brandt, er een storing is. Het bedrijf stelt het apparaat ook beschikbaar voor elk bedrijf dat geïnteresseerd is om het te installeren.

Christopher Houlton van de BlueSky Solution-divisie van Nationwide, zei: “We zijn erg enthousiast over deze nieuwe evolutie van Harness On en hopen dat zoveel mogelijk mensen in de komende maanden met dit apparaat worden geconfronteerd. Er is niets anders op de markt dat zo breed reikt met meerdere toepassingen op zo’n breed scala aan machines. Harness On is de toekomst van veilig werken op hoogte.”

Glenn Hall, hoofd verkoop bij Nationwide’s Specialist Vehicles-activiteiten, voegde toe: “Het installeren bij onze 26 meter+ machines als een eerste toezegging en om te demonstreren hoe het apparaat werkt, is een grote stap om veiligere werkomstandigheden in de hele industrie te garanderen. We hopen dat meer bedrijven Harness On gaan gebruiken en het harde werk voortzetten dat is gestoken in het ontwerpen en gebruiken van het product.

Overig nieuws