LGMG ontvangt EcoVadis Silver Score

LGMG Europe kondigt haar recente prestatie aan bij het ontvangen van de prestigieuze EcoVadis Silver Score.

Volgens de fabrikant benadrukt deze erkenning de niet-aflatende toewijding van LGMG aan duurzaamheid en verantwoorde zakelijke praktijken, en weerspiegelt het de stappen die zijn gezet om een positieve impact op het milieu en de samenleving te creëren.

EcoVadis is een onafhankelijk platform dat bekend staat om het evalueren van de duurzaamheidsbeheersystemen van bedrijven op basis van belangrijke gebieden, waaronder milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Door middel van een robuust en uitgebreid beoordelingsproces biedt EcoVadis bedrijven gedetailleerde inzichten in hun duurzaamheidsprestaties en verbeterpunten.

De EcoVadis-beoordeling is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het Global Reporting Initiative (GRI), de United Nations Global Compact (UNGC) en de ISO 26000. Door een gestandaardiseerde methodologie te gebruiken, zorgt EcoVadis voor een eerlijke en consistente evaluatie van bedrijven in verschillende industrieën en regio’s.

Het beoordelingsproces omvat het verzamelen en analyseren van zowel openbaar beschikbare als vertrouwelijke informatie die door het geëvalueerde bedrijf wordt verstrekt. EcoVadis beoordeelt bedrijven op verschillende criteria, waaronder milieu-impact, ecologische voetafdruk, energie- en waterverbruik, afvalbeheer, arbeidspraktijken, beheer van de toeleveringsketen, bedrijfsethiek en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

De EcoVadis-score, gemeten op een schaal van 0 tot 100, toont de kwaliteit van de duurzame praktijken van een bedrijf op het moment van beoordeling. Het ontvangen van de EcoVadis Silver Score-medaille is een bewijs van LGMG Europe’s inzet voor het handhaven van sterke duurzaamheidspraktijken. Deze onderscheiding plaatst het bedrijf bij de leiders in de branche en toont zijn toewijding om een verschil te maken in de wereld.

“LGMG Europe’s toewijding aan duurzaamheid en verantwoorde bedrijfspraktijken is een drijvende kracht geweest in onze activiteiten”, zegt Wim de Jong, Operations Director Europe, “De EcoVadis Silver Score weerspiegelt het harde werk en de toewijding van ons team bij het naleven van de hoogste normen van ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Deze prestatie versterkt onze visie om een groenere, duurzamere toekomst te creëren voor onze belanghebbenden en de gemeenschappen die we bedienen.”

LGMG Europe behaalde met trots een opmerkelijke percentielpositie in het 78e percentiel. Deze score betekent dat de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf die van 78% van andere bedrijven die door EcoVadis in dezelfde branche zijn beoordeeld, overtreffen. “Deze erkenning toont de toewijding van LGMG Europe aan voortdurende verbetering en de integratie van duurzaamheidsprincipes in elk aspect van haar bedrijfsvoering.”

“We erkennen dat ons duurzaamheidstraject een doorlopend proces is,” voegde Vincent Vercaemst, Sales Director Europe toe, “Door deel te nemen aan de EcoVadis-beoordeling krijgen we waardevolle inzichten die ons helpen gebieden te identificeren waar we onze duurzaamheidspraktijken verder kunnen verbeteren en kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.”

EcoVadis biedt een gedetailleerde scorekaart aan bedrijven die de beoordeling hebben ondergaan, met een uitgebreid overzicht van hun sterke punten en mogelijkheden voor verbetering. Deze feedback stelt bedrijven in staat om hun prestaties te vergelijken met branchegenoten, best practices te identificeren en ambitieuze duurzaamheidsdoelen te stellen.

“LGMG Europe betuigt haar oprechte dank aan haar teamleden, partners en klanten voor hun niet-aflatende steun tijdens deze reis. Het bedrijf streeft er sterk naar om een positieve impact te blijven hebben op het milieu en de maatschappij.”

Overig nieuws