Skyjack lanceert nieuwe elektrische scharen

Skyjack heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe reeks DC-elektrische scharen, met AC-borstelloze elektrische aandrijfmotoren en andere belangrijke ontwerpwijzigingen.

Het Simply Electric-assortiment wordt wereldwijd gelanceerd en zal in 2024 beschikbaar zijn in alle regio’s, ter vervanging van de huidige modellen met hydraulische aandrijving.

Het aandrijfsysteem biedt goede werkcycli en volledig proportionele bedieningselementen, die een betere rijervaring bieden. Het nieuwe assortiment biedt volgens de fabrikant verbeterde efficiëntie, bestuurbaarheid en koppel wat ervoor zorgt dat de productiviteit wordt verhoogd met een verbetering tot 20% in looptijd per oplaadbeurt. E-Drive biedt consistent vermogen, tractie en koppel, met een hellingsvermogen van meer dan 25%, zodat het beklimmen van laadperrons makkelijker wordt en uitstekende allround prestaties op het werkterrein worden bereikt.

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe E-Drive DC-schaar heeft Skyjack zich gericht op het verhogen van de operationele uptime. Dit heeft geresulteerd in een assortiment dat gebruikers meer biedt, terwijl tegelijkertijd de eigendomskosten aanzienlijk worden verlaagd en de wederverkoopwaarde wordt verbeterd, waardoor klanten “een aanzienlijk hoger rendement op hun investering krijgen”.

Corey Connolly, Senior Product Manager bij Skyjack merkte op: “Een langere looptijd per oplaadbeurt en minder levenslange oplaadcycli betekenen dat onze klanten zullen merken dat ze gedurende de levensduur van de machine minder uitgeven aan batterijen en dat is slechts een van de vele voordelen.”

Om deze verbeteringen te bereiken, zijn alle belangrijke servicepunten gemakkelijk toegankelijk, waardoor probleemoplossing en reparatie eenvoudig zijn. De afgedichte aandrijfmotor is onderhoudsvrij. De verbeterde efficiëntie van de motoren vermindert de oplaadtijd en het stroomverbruik, wat kosten bespaart en op zijn beurt het onderhoud van de batterij vermindert. De aandrijfmotoren hebben geen potentieel voor olielekkage, en een geoptimaliseerd hydraulisch hef- en stuurverdeelstuk vermindert de hydraulische aansluitingen met 70%, waardoor de kans op bodemverontreiniging en de bijbehorende schoonmaakkosten verder worden verminderd. Een optioneel lekopvangsysteem (ECOTRAY) zorgt voor nog meer gemoedsrust.

Corey Connolly vervolgt: “Sinds we E-Drive op onze Vertical Mast-reeks hebben gelanceerd, zijn we enthousiast over deze lancering. Onze nieuwe verticale masten werden zeer goed ontvangen en nu, na meer dan twee jaar op de markt te zijn geweest, zien we E-Drive als een bewezen winnaar, en ik weet zeker dat onze klanten deze verandering in ons kernschaarassortiment zullen verwelkomen.”

Ken McDougall, President bij Skyjack voegde toe: “Dit is een spannende tijd. Het uitrollen van onze nieuwe E-Drive over ons acht-model DC-schaarassortiment kost tijd. Ik denk dat het de moeite waard is om op te merken dat we dat hebben kunnen bereiken zonder echte kostenstijgingen op termijn. Door aanzienlijke verlagingen van de eigendomskosten van onze klanten te bieden, hebben we een echt concurrerend aanbod dat meer dan voldoet aan de eenvoudigweg betrouwbare ethos van Skyjack. Met onze nieuwe E-Drive machines zullen we zien dat onze klanten meer gedaan krijgen voor minder.”

De nieuwe modellen krijgen een nieuwe aanduiding met “E” om E-Drive aan te duiden, bijvoorbeeld “SJ3219 E”. Bovendien zal het nieuwe assortiment het ECO-keurmerk van Skyjack dragen, aangezien verhuurbedrijven en grote aannemers steeds meer vragen naar duurzaamheidsinformatie. Skyjack heeft zijn ECO-keurmerk geïntroduceerd om zijn klanten te ondersteunen door producten aan te bieden die voordelen bieden op het gebied van milieuprestaties en duurzaamheid op de lange termijn.

Overig nieuws