COO van United Rentals treedt af

United Rentals Logo

Dale Asplund, de chief operating officer van United Rentals, zal eind september het bedrijf verlaten.

De stap volgt op zijn benoeming tot CEO van het commerciële landschapsbedrijf Brightview, dat tegelijkertijd een strategische investering van $500 miljoen zal ontvangen van private equity firma One Rock Capital Partners.

Asplund kwam in 1998 bij United als vice-president zakelijke dienstverlening en chief information officer. en werd in mei 2019 benoemd tot Chief Operating Officer, op hetzelfde moment dat Matt Flannery de functie van CEO overnam. Hij wordt als Chief Operating Officer vervangen door Michael Durand, waarbij Asplund de hele maand september assisteert bij de transitie.

Durand trad in 2005 in dienst bij United als filiaalmanager en klom op tot districtsmanager, regionale verkoop- en marketingdirecteur voor de regio Portland, regio-vice-president, gevolgd door senior vice-president operations eind 2015, en voegde daar in 2020 de verkoop aan toe. Hij begon zijn carrière in 1999 als districtsmanager bij propaanleverancier Ferrellgas, en in 2002 naar een vergelijkbare rol bij fabrikant van verwarmings- en ontvochtigingsapparatuur Dryair.

CEO Matt Flannery zei: “We verwachten dat dit een naadloze overgang zal zijn tussen twee doorgewinterde leiders die al vele jaren nauw samenwerken. Mike is een bewezen leider wiens talrijke bijdragen sterke resultaten hebben opgeleverd in het hele bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat zijn operationele expertise en bewezen vermogen om leiding te geven aan ons bedrijf een sleutelrol zullen spelen in onze voortdurende focus op het stimuleren van winstgevende groei en het genereren van aandeelhouderswaarde.”

“We waarderen ten zeerste de werkelijk buitengewone bijdragen van Dale om United Rentals te maken tot het bedrijf dat het nu is. Op persoonlijk vlak wil ik Dale bedanken voor zijn ongelooflijke partnerschap, leiderschap en toewijding aan onze medewerkers en aandeelhouders. We wensen hem het allerbeste bij het aangrijpen van een nieuwe carrièremogelijkheid.”

Overig nieuws