Maar liefst 400 Hiab-kranen voor Travis Perkins


Het Britse bouwbedrijf Travis Perkins heeft 400 nieuwe bestelwagens besteld, uitgerust met Hiab-laadkranen, voor levering in de komende drie jaar, te beginnen in januari.

De investering is gericht op een lager brandstofverbruik, lagere emissies, hogere veiligheidsniveaus en efficiënter lossen op locatie.

De kranen in de bestelling zijn Hiabs nieuwe iX.162 Hipro BSS-2-modellen die de bestaande kranen op de zware zijvrachtwagens van het bedrijf bij de Travis Perkins-handelaars en ‘Keyline Civils Specialist’-bedrijven zullen vervangen. Deze versie van de iX.162 is ongeveer 150 kg lichter dan de X-Hiduo 162 die hij vervangt, wat zorgt voor een hoger laadvermogen en een lager brandstofverbruik. Om de CO2-uitstoot verder terug te dringen, zijn de nieuwe kranen zo ontworpen dat de motor kan worden gestopt en opnieuw gestart vanaf de afstandsbediening van de kraan, waardoor de uitstoot bij stationair draaien en het geluid worden verminderd.

Ondanks dat het nieuwe model lichter is, heeft het een beter lastdiagram dan zijn voorganger en wordt het geleverd met de gloednieuwe CombiDrive 4-afstandsbedieningen van Hiab, die beeldsensoren heeft en automatisch de positie van de bestuurder detecteert, waardoor de veiligheid voor bestuurders, klanten en het publiek wordt verbeterd. In de meeste gevallen worden de kranen achteraan gemonteerd.

De nieuwe kranen worden geleverd aan Travis Perkins en Keyline met geïnstalleerde HiConnect-telematica om de prestaties en de veilige werking van de kraan te monitoren, gecombineerd met een Hiab ProCare full-servicecontract.

Travis Perkins vlootdirecteur Richard Byrne zei: “Deze nieuwe kranen vertegenwoordigen een aanzienlijke investering. Ze ondersteunen onze plannen om te innoveren en te groeien, en ze versterken onze positie als toonaangevende bouwpartner door onze klanten te voorzien van verbeterde veiligheid en efficiëntie. Alle nieuwe kranen worden geleverd met een onderhoudscontract, wat betekent dat ze door Hiab volgens de hoogste normen worden onderhouden. Ze ondersteunen ook ons eigen streven naar netto nul en het koolstofvrij maken van de toeleveringsketen van onze klanten; een toewijding die we delen met Hiab, wiens waarden heel goed aansluiten bij de onze.”

Gage Roberts Hiab key account manager – VK en Ierland, voegde toe: “We zijn allemaal erg enthousiast om de eerste iX.162 HIPRO BSS-2 aan Travis Perkins te introduceren en deze eenheid in het veld aan het werk te krijgen. Het werd heel duidelijk dat bij het specificeren van een kraan voor onze klanten de veiligheidskenmerken naast de omgevingsfactoren veel prominentere overwegingen zijn dan ooit tevoren. De nieuwe kraan beschikt over een overvloed aan innovaties die er allemaal toe zullen bijdragen dat deze kraan de veiligste, meest efficiënte en meest productieve kraan in de sector wordt. Het is ook geweldig om samen te werken met een strategische partner als Travis Perkins plc; een bedrijf dat altijd het allerbeste eist, iets waar beide bedrijven enorm van profiteren.”

Overig nieuws