Zes Hoeflons voor Meister

(L-R) Gert van Hoef van Hoeflon, Heiko Haase en Alexander Meister van Meister met David Fokker van Hoeflon

Het Duitse verhuurbedrijf Meister heeft zes nieuwe, volledig elektrische Hoeflon-spinkranen in ontvangst genomen.

Deze nieuwste aankoop breidt zijn aanbod van spinkranen aanzienlijk uit, vooral aan de kleinere kant. Het pakket omvat drie C6e-kranen van drie ton, een C1e van één ton, een C10e van vier ton en de vernieuwde C30e van 10 ton. Het bedrijf heeft ook een drie ton wegende Almac Multiloader ML 3.0 LTH rupstransporter meegenomen.

De Hoeflon C6e is voorzien van een vijfdelige hoofdmast van 9,5 meter met daarop een driedelige telescopische beweegbare jib van 4,3 meter voor een maximale vlucht van maximaal 14,4 meter, waarbij hij 211 kg kan hanteren. De maximale kiphoogte met geïnstalleerde jib is 16,4 meter, met een capaciteit van 601 kg. De C6e heeft een totale opbergbreedte van 750 mm, waarbij de rubberen rupsbanden ter plaatse tot iets meer dan een meter breed uitstrekken. Het totale gewicht varieert van 2.650 kg tot 2.850 kg, afhankelijk van de geselecteerde opties.

De geheel herziene C30e heeft een vijfdelige giek van 12,72 meter, met daarbovenop een vijfdelige beweegbare jib van 7,6 meter voor een maximale tiphoogte van bijna 22 meter, waarbij hij tot 1,27 ton kan verwerken. Maximale straal is 20 meter, met een capaciteit van 400 kg. Meister heeft hem ook besteld met de nieuwe multitool-grijpermanipulator voor alle zes de kranen.

De nieuwe kranen worden landelijk te huur aangeboden, met of zonder machinist. Over hun laatste aankoop zeiden Alexander Meister en Heiko Haase: “Met Hoeflon hebben we een partner die naast innovatieve kraantechnologie uitstekende en snelle service biedt. Een jong team dat veel van onze ideeën deelt en met wie we ook in de toekomst samen een aantal zaken blijven realiseren!”

Overig nieuws