100 ton kranen voor Milplan

Het Braziliaanse verhuurbedrijf Milplan heeft twee nieuwe 100 ton Liebherr LRT 1100-2.1 Rough Terrain-kranen in ontvangst genomen.

De machines zijn onderdeel van een bestelling van drie eenheden die ook een 100 ton LTR 1100 telescooprups omvat – allemaal onderdeel van de uitbreidingsplannen van de kraanvloot van het bedrijf.

De LRT 1100-2.1’s zijn uitgerust met een hoofdboom van 50 meter uit vijf secties, met daarbovenop tweevoudig wegklapbare verlengingen van 10,5 tot 19 meter met een offset tot 40 graden voor een maximale tiphoogte van iets meer dan 72 meter. Liebherr’s VarioBase automatisch variabele stempelopstelling en kantelcabine zijn standaard.

De LTR 1100 heeft een hoofdmast van 52 meter met zes secties en een tweevoudig verlengstuk van 10,6 tot 18,9 meter. Er kunnen twee extra inzetstukken van zeven meter worden toegevoegd tussen de giekneus en het verlengstuk om de maximale tiphoogte op bijna 88 meter te brengen.

Milplan-topman Leonardo Mendes zei: “We waren op zoek naar veelzijdige en krachtige kranen die wendbaarheid en kracht aan onze activiteiten zouden toevoegen. Daarom hebben we gekozen voor een telescopische rupskraan en twee RT-kranen. Wij streven ernaar onze klanten maximale beschikbaarheid, snelle insteltijden en maximale veiligheid te bieden.”

Gevestigd in Belo Horizonte – pal ten noorden van Rio de Janeiro – werd Milplan opgericht in 1982 en is actief in heel Brazilië en bedient grote mijnbouwbedrijven zoals Vale, Anglo American en Hydro, olie- en gasbedrijven zoals Petrobras en Cobra Brasil en grote staalfabrieken Usiminas en Gerdau. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 5.000 medewerkers in dienst, verspreid over twaalf bouwlocaties, en beschikt over een vloot van 25 kranen en 100 eenheden ander zwaar materieel.

Overig nieuws