Dingli upgradet mastgiek

Dingli heeft zijn masthoogwerker van 11,2 meter geüpgraded met de introductie van de nieuwe AMWP11.5-8200AC.

Het bedrijf verscheepte de eerste exemplaren van de huidige AMWP11.5-8100 mastgiek in 2014 en heeft er in de negen jaar daarna een flink aantal verkocht.

De AMWP11.5-8200AC lijkt op de 8100, met dezelfde totale breedte van één meter en een totale hoogte van 1,99 meter, maar is opgeborgen 100 mm korter. De reikwijdte van drie meter bij een op- en overhoogte van iets minder dan acht meter, een platformcapaciteit van 200 kg en een zwenkhoek van 345 graden blijven ongewijzigd. Het totale gewicht is op papier 20 kg zwaarder dan het oude model met 2.970 kg.

De belangrijkste verschillen zijn onder meer de volledig afgedichte AC-wielaandrijving met elektrische motor, vergeleken met de directe DC-aandrijving op de oude machine en onderhoudsvrije batterijen. Andere veranderingen zijn onder meer een iets groter platform van 690 mm x 930 mm vergeleken met 620 mm bij 870 mm, een toegangspoort op volledige hoogte voor toegang vanaf het oosten tot het platform en hogere hef- en daalsnelheden (42 seconden omhoog/38 seconden omlaag, vergeleken met 70 en 60 seconden op het oude model). De laadvakken voor de vorkheftrucks zijn ook veranderd in speciale beugels aan de bovenkant van het chassis, in plaats van simpelweg de vorken onder het chassis te plaatsen, waardoor het heffen van vorken dramatisch verbeterd/veiliger is.

Overig nieuws