Sterke omzetstijging voor Haulotte

Haulotte heeft zijn resultaten over het eerste halfjaar gepubliceerd, waaruit blijkt dat de omzet sterk is gestegen.

De totale omzet voor de eerste zes maanden tot eind juni bedroeg € 403,7 miljoen, een stijging van 40 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De inkomsten waren als volgt opgebouwd:
Verkoop nieuwe apparatuur: € 356,9 miljoen + 44%
Diensten: € 35,2 miljoen +16%
Huur € 11,6 miljoen + 6%
Totaal: € 403,7 miljoen

Winst vóór belastingen: verbeterde negen procent, oplopend tot € 2,67 miljoen, hield mijn ongunstige valutafactoren tegen.

Haulotte zegt dat de hogere inkomsten voortkomen uit groeiende verkoopvolumes, een versoepeling van de problemen met de toeleveringsketen waardoor meer productie mogelijk is, en de prijsstijgingen die nu volledig zijn doorgevoerd in vergelijking met de eerste helft van 2022.

De Europese verkopen stegen met 25 procent, gedreven door alle markten behalve Rusland, dat stilstaat. Azië-Pacific bleef groeien met een factureringsstijging van 36 procent in de eerste helft, vooral dankzij Australië. Noord-Amerika kreeg een verdere impuls met een omzetstijging van 85 procent ten opzichte van vorig jaar, grotendeels dankzij de verkoop van hoogwerkers, die 130 procent hoger lag dan vorig jaar. Zuid-Amerika herstelde zich met een stijging van 47 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, grotendeels dankzij de omzet in Brazilië.

De nettoschuld steeg met iets meer dan zes procent – of €15,1 miljoen – tot €261,1 miljoen als gevolg van een stijging van €23,6 miljoen in de behoefte aan werkkapitaal, gekoppeld aan de sterke groei van de activiteit, ondanks de terugkeer naar winstgevendheid en de afname van de voorraden die gedurende de periode werd waargenomen.

De orderportefeuille eind juni “blijft ruim boven normaal”, en het bedrijf verwacht dat de jaarlijkse omzetgroei voor het hele jaar rond de 25 tot 30 procent zal liggen. Dit zou een jaarlijkse omzet opleveren van tussen de 760 en 800 miljoen euro.

Overig nieuws