DICA en Hydro Mobile maken Support Pads

De Amerikaanse fabrikant van stempelmatten en tuigblokken, Dica, heeft samengewerkt met de Canadese fabrikant van mastklimmers Hydro Mobile om ‘Safetytech Support Pads’ voor mastklimmers te ontwikkelen.

Elke pad – mat – weegt ongeveer 26,5 kg en is voorzien van vier verzonken Hi-Viz groene ‘TuffGrip’ handvatten voor eenvoudiger hanteren en opbergen.

Dica CEO Kris Koberg zei: “Toen Hydro Mobile een ontwerp met één pad wilde, gemaakt van ons gepatenteerde thermoplastische materiaal dat lichtgewicht en duurzaam was en zou werken met alle vier de series mastklimmers, wisten we dat we een uitdaging hadden. We hebben met hen samengewerkt om hun behoeften en criteria voor de bodemdruk te definiëren, zodat we ervoor konden zorgen dat het steunkussen in meerdere configuraties kon werken, afhankelijk van de gebruikte apparatuur.”

Rob Faro van Hydro Mobile voegde hieraan toe: “We zijn in 2017 met DICA gaan samenwerken om een pad te ontwikkelen dat effectieve ondersteuning zou bieden voor onze M2-serie. Eerder dit jaar hebben we besloten opnieuw samen te werken met Dica om de Safetytech aan te passen zodat deze met alle vier onze productlijnen kan werken.”

Overig nieuws