Tadano HK 4.070-1 voor Pluimers

Pluimers Kraanverhuur heeft een nieuwe 70 tons Tadano HK 4.070-1 autolaadkraan op een vierassig Volvo-chassis met gestuurde naloopas in ontvangst genomen.

De kraan is voorzien van een vijfdelige hoofdmast van 41 meter plus een zwenkverlenging van negen meter. Met 10,1 ton geïnstalleerd ballast kan hij 55,6 ton verwerken op een vlucht van drie meter en 19,2 ton op een vlucht van acht meter.

Managing director Willard Pluimers zei: “We hebben vooral voor deze specifieke kraan gekozen omdat deze veel kosteneffectiever in aanschaf en gebruik is dan een All Terrain, gezien het soort klussen waarvoor we hem willen gebruiken. De bediening is ook heel eenvoudig. Het Tadano Smart Chart-systeem vergroot bovendien het beschikbare hefvermogen tot het punt waarop we de HK 4.070-1 zelfs kunnen inzetten voor liften in de 80 tonklasse.”

Willard Pluimers (L) neemt de levering over van Richard Beenen van Tadano

Pluimers beschikt over een kraanvloot van 45 tot 150 ton, waaronder All Terrains en mobiele zelfoprichtende torenkranen.

Overig nieuws