Sinoboom lanceert nieuwe telescoop

Sinoboom lanceert een nieuwe telescoophoogwerker van 14 meter, de TB14J Plus.

Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen om te voldoen aan de toenemende vraag van internationale klanten naar toegangsapparatuur op lager niveau voor werkzaamheden aan laagbouwprojecten. Vergeleken met de modellen van 18 en 20 meter belooft het een besparing op de aanschaf-, transport- en onderhoudskosten voor klanten.

Het nieuwe model heeft een giekontwerp met drie secties, wat resulteert in een kortere transportlengte dan veel vergelijkbare modellen in de branche. Deze factor maakt het mogelijk twee machines in één container of op één enkele dieplader te laden, wat een positieve impact heeft op de transportkosten van de klant. Hij is uitgerust met een motor van 18 kW met een lager vermogen, wat zorgt voor eenvoudiger onderhoud en een verdere verlaging van de eigendomskosten.

TB14J Plus is ontworpen voor optimale productiviteit op oneffen terrein, met een drietraps laadvermogen van 454 kg / 340 kg / 250 kg, actieve oscillatie, vierwielaandrijving en een hellingspercentage van 40%. Het grootformaat display levert realtime gegevens over de machinestatus en maakt een snelle foutdiagnose mogelijk, om stilstandtijd te minimaliseren. Voor extra betrouwbaarheid zijn Rexroth-controllers en dubbele back-upchips geïnstalleerd en heeft de machine een prestatieniveau D.

TB14J Plus zal in het vierde kwartaal van 2023 beschikbaar zijn voor klanten.

Voor de Nederlandse markt kan contact opgenomen worden met GB Hoogwerkers: www.gbhw.nl

Overig nieuws