Twee Spierings elektrische crawlers voor Kuiphuis

Bob Bruijsten van Kuiphuis (L) met Koos Spierings

Het Nederlandse kraanverhuurbedrijf Kuiphuis Kraanverhuur heeft twee geheel nieuwe Spierings SK2400-R eLift elektrisch aangedreven, zelfoprichtende mobiele torenkranen op rupsbanden aangeschaft.

Spierings claimt dat de nieuwe kraan de sterkste mobiele torenkraan is die ooit op een rupsonderstel is gebouwd. De maximale capaciteit bedraagt 18 ton bij een straal van 14,6 meter, met keuze uit twee gieklengtes: 42 of 50 meter, met respectievelijk een giektipcapaciteit van 5,5 of 2,5 ton.

De nieuwe rupsversies van de elektrische kranen van Spierings zullen zich voegen bij vijf reguliere mobiele zelfoprichters op wielen in eLift-kranen in de Kuiphuis-vloot. De eerste van de twee kranen wordt in de eerste helft van 2024 aan Kuiphuis geleverd.

Kuiphus-eigenaar en directeur Bob Bruijsten zegt: “Wij zijn misschien wel sneller dan bouwbedrijven op dit moment, wij merken dat ze nog steeds wennen aan het feit dat we met elektrische kranen van dit formaat al op de bouw kunnen draaien met een 16 ampère aansluiting. Als we nu al kijken hoeveel uur we wekelijks emissievrij draaien, word ik daar gewoon trots van. Daarnaast zijn beide nieuwe machines hard nodig, uit het hele land hebben we aanvragen voor het eLift systeem specifiek voor de SK2400 -R-mogelijkheden.”

Kuiphuis heeft ruim 40 Spierings-kranen in haar vloot, waaronder diverse rupsmodellen, waar zij een groeiende vraag naar ziet.

Spierings sales engineer Mathieu Braamhaar vult aan: “Kuiphuis is een prachtig familiebedrijf dat investeert in de toekomst, het feit dat zij nu als eerste met onze nieuwe SK2400-R eLift aan de slag gaan is een mooie mijlpaal. De SK2400-R eLift is een verdere ontwikkeling van de SK2400-R die we al een tijdje produceren, maar de nieuwe kraan heeft meerdere hijsconfiguraties.”

Overig nieuws