Sarens opent Wind Service-vestiging

Sarens heeft een nieuw Wind Service-bedrijf geopend in Helsinki, Finland – Sarens Wind Service Finland Oy.

Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door algemeen directeur Enrika Uusitalo, die sinds 2021 haar eigen bedrijf Lit-Auto, dat oplossingen biedt voor het opladen en de mobiliteit van elektrische voertuigen, leidt, maar in januari ook bij Sarens begon te werken als key account manager.

Enrika Uusitalo

Uusitalo begon haar carrière in 2013 bij de Turkse ambassade in Vilnius, als assistent van de commercieel adviseur. In 2015 stapte ze over naar het Litouwse Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen, gevolgd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Europees Parlement en werd vervolgens benoemd tot voorzitter van de Litouwse Jeugdvereniging in Finland. Haar carrière in het commerciële bedrijfsleven begon in 2019 toen ze bij het merkmarketingbedrijf Transmeri ging werken en na twee jaar vertrok om voor zichzelf te beginnen.

Sarens zei: “Deze mijlpaal is niet alleen belangrijk voor ons, maar symboliseert ook onze voortdurende expansie en het groeiende vertrouwen dat ons bedrijf in de markt verdient. Enrika’s mix van uitzonderlijke professionaliteit en passie sluit perfect aan bij onze visie op ontwikkeling en uitmuntendheid. Haar leiderschapskwaliteiten, diepgaande inzichten in de sector en toewijding aan het bevorderen van duurzame zakelijke relaties positioneren onze vestiging in Helsinki als een strategisch knooppunt in onze activiteiten.”

Mariusz Sudoł, regionaal directeur van Sarens voor Noord- en Oost-Europa, zei: “Via Sarens Wind Service willen we graag onderhoudsdiensten leveren voor windparken in Finland en Zweden en zullen we de servicewerkzaamheden voortzetten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. In 2025 streven we naar individuele en robuuste afdelingen voor turbinebouw, offshore bouw en service, en schoepenreparatie. We zullen ook een academie openen om trainingen te geven met betrekking tot BTT, overleving op zee, hub en gondel.”

Overig nieuws