Huisman voert upgrade uit aan offshore mastkraan

De Nederlandse internationale fabrikant van zware kranen Huisman heeft een contract gegund gekregen voor de upgrade van de Offshore Mastkraan aan boord van Heerema’s schip Aegir.

Het project zal de capaciteit van de hulptakel en de vaste jib vergroten van de huidige 2.000 ton naar 3.200 ton op een hoogte van 110 meter. De Aegir is een van ‘s werelds grootste monohull kraanschepen en werd gebouwd in 2012 en de kraan werd in 2013 geïnstalleerd. Oorspronkelijk was de capaciteit op de hoofdtakel 4.000 ton, maar Huisman heeft deze in 2020 opgewaardeerd naar 5.000 ton.

De bedoeling van deze laatste upgrade is om te kunnen werken aan de installatie van de nieuwste grote jacketfunderingen. Huisman CEO David Roodenburg zei: “We zijn vereerd om opnieuw met Heerema samen te werken aan deze mijlpaalupgrade voor het Aegir-schip. Dit project bevestigt onze toewijding om geavanceerde oplossingen aan onze klanten te leveren, hun activiteiten efficiënter te maken en te versterken. in hun huidige en toekomstige activiteiten.”

Overig nieuws