Overeenkomst CCO / NCCCO met OSHA

Zittend (L-R): Thomas ‘T.J.’ Cantwell van NCCCO Foundation, Doug Parker voor OSHA en Thom Sicklesteel van CCO

In de VS hebben de CCO (voorheen de NCCCO – Nationale Commissie voor de Certificering van Kraanmachinisten) en haar liefdadigheidsnakomelingen, de NCCCO Foundation, een formele overeenkomst getekend met de federale Occupational Safety and Health Administration (OSHA) via het OSHA Alliance Programma.

Het doel van de alliantie is om de industrie beter op de hoogte te houden van OSHA’s veiligheidsgerelateerde initiatieven en zal de drie organisaties in staat stellen nauwer samen te werken om zowel werknemers als werkgevers te voorzien van informatie, begeleiding en middelen om de veiligheid en gezondheid op de werkplek te bevorderen en tegelijkertijd het bewustzijn te vergroten. van de rechten van werknemers en de verantwoordelijkheden van werkgevers op grond van de Wet op veiligheid en gezondheid op het werk.

De overeenkomst werd in Washington, DC ondertekend door CCO-topman Thom Sicklesteel Thomas ‘T.J.’ Cantwell, uitvoerend directeur van de NCCCO Foundation, en Doug Parker, adjunct-secretaris van Arbeid voor OSHA

Volgens de overeenkomst zullen CCO, de NCCCO Foundation en OSHA samenwerken om tal van andere initiatieven te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de veiligheid in de laadbehandelingsindustrie, waaronder:

• Het delen van branchewaarschuwingen
• Stimuleren van deelname van de industrie aan en ondersteuning van OSHA-evenementen en -programma’s
• Het bijeenroepen van rondetafelgesprekken en stakeholderbijeenkomsten over de veiligheid in de kraanindustrie
• Het bieden van mogelijkheden voor OSHA om te spreken en deel te nemen aan branchebijeenkomsten en evenementen
• Bewustwording vergroten van middelen en hulpmiddelen die operators zullen helpen bij het naleven van de OSHA-regelgeving
• Het delen van informatie over updates van OSHA-regelgeving en handhaving voor ladingbehandeling, zoals certificerings- en evaluatievereisten
• Het ontwikkelen van enquêtes voor kandidaat-basissegmenten en het delen van enquêteresultaten
• Het aanmoedigen van belangrijke CCO-testlocaties om relaties op te bouwen met de regionale en regionale kantoren van OSHA om de veiligheid en het bewustzijn te bevorderen

Daarnaast zal de alliantie de mogelijkheden voor training van OSHA-compliancepersoneel coördineren, gericht op de kwalificatie van operators, certificeringsnormen en verantwoordelijkheden op de werkplek, evenals op apparatuurdemonstraties of innovaties.

Overig nieuws