Snorkel lanceert CE versie van S3013 Mini

Snorkel is begonnen met het introduceren van de Europese productielijn voor de CE-versie van zijn nieuwe 13ft micro-schaarhoogwerker, de S3013 Mini.

De hoogwerker die vorig jaar op de Snorkel-stand op Conexpo te zien was, biedt een werkhoogte van 5,8 meter met aandrijving op volledige hoogte en een platformcapaciteit van 272 kg. De totale breedte bedraagt 760 mm, met een totale lengte van 1,44 meter en een gesloten hoogte van 1,86 meter met geplaatste leuningen. Het apparaat weegt 815 kg.

De nieuwe schaarhoogwerker heeft een dekverlenging van 610 mm en wordt aangedreven door een lithiumbatterij of twee 12 volt onderhoudsvrije AGM-batterijen. Andere kenmerken zijn onder meer de directe elektrische wielmotoraandrijving en elektrische besturing, waarbij de hydrauliek wordt beperkt tot de heffunctie, die gebruik maakt van een op zichzelf staande hydraulische cilinder – dus geen hydraulische slangen op de machine.

De CE-versie van de S3013 Mini zal worden gebouwd in de Britse fabriek van Snorkel in Washington, Noordoost-Engeland, waar de productie wordt opgezet met het plan om vanaf 24 april de eerste Europese exemplaren te verzenden. De productie van de Ansi-versie begon vorig jaar in de VS. De eerste unit zal te zien zijn op de UK Executive Hire Show in februari. Zie onze evenementensectie voor details en links

David Graham van Snorkel zei: “Ons team heeft veel werk gestoken om ervoor te zorgen dat dit model de eisen van onze klanten overtreft en een aantal unieke kenmerken heeft die geschikt zijn voor de omgeving waarin het zal worden gebruikt. De eerste feedback van klanten was uitstekend en we zijn op zoek We kijken uit naar de productie die in april begint en er zullen in de loop van het jaar nog meer nieuwe modellen worden aangekondigd.”

Overig nieuws