Hangcha betreedt Europese markt

De Chinese heftruckfabrikant Hangcha betreedt de Europese markt en heeft Alfred Müller aangesteld als country manager hoogwerkers voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België.

Müller trad eind december in dienst bij het bedrijf, nadat hij Manitou afgelopen zomer na acht jaar bij het bedrijf had verlaten en in de tussentijd bij Zoomlion had gewerkt.

Alfred Müller

Hij begon zijn carrière in 1996 als klantenservicemonteur bij landbouw- en heftruckdealer RCG Agrartechnik. In 2006 stapte hij over naar verreikers als verkoopmanager voor Bobcat-dealer Meis Baumaschinen. Zijn hoogwerkercarrière begon toen hij in 2009 bij JLG Deutschland kwam als verkoopmanager voor verreikers. Drie jaar later trad hij in dienst bij Demco, een JCB- en Magni-dealer, als verkoopmanager voordat hij in 2014 naar Manitou verhuisde.

Over zijn nieuwste uitdaging zei hij: “Sinds 1 januari ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van werkplatforms en off-road vorkheftrucks bij Hangcha Europe. Het Europese hoofdkantoor van de groep bevindt zich in Flörsheim bij Frankfurt, waar een team van 25 mensen de vorkheftrucks, de magazijntechniek en het gehele werkplatformgebied verzorgt. Technologie, training, reserveonderdelen en alle ondersteuning worden ook vanuit Flörsheim afgehandeld.”

“We zijn nog geen fullliner in de hoogwerkerbranche, maar we zijn er wel mee bezig. Maar in het heftrucksegment kunnen we alles dekken. Hangcha is goed ingeburgerd in Europa op het gebied van vorkheftrucks, maar is nu van plan dit voorjaar een strategische Europese inventaris van enkele honderden werkplatforms op te bouwen.” Het bedrijf heeft ook een servicecentrum in Almere, Nederland.

Het huidige assortiment hoogwerkers omvat elektrische schaarliften van 19ft tot 53ft, elektrische schaarhoogwerkers voor ruw terrein van 40 tot 60ft, elektrische schaarhoogwerkers op rupsbanden met stempels van 20ft tot 46ft, een mastgiek van 11,2 meter en knikarmliften industrieel en ruw terrein tot 56ft

Volgens Müller zijn er ook telescoophoogwerkers met een werkhoogte van 16 tot 28 meter in aantocht. In mei krijgen we de 28 meter diesel- en elektrische telescopen.

Hangcha werd in 1956 opgericht als een staatsbedrijf en werd in 2000 een particulier bedrijf. Tegenwoordig is het beursgenoteerd en behoort het tot de 500 grootste bedrijven van het land, voornamelijk gebaseerd op zijn vorkheftrucks en magazijntechnologie. In 2022 bedroegen de totale inkomsten 14,41 miljard yuan ($2,1 miljard). De exportinkomsten vormden hiervan 5,03 miljard yuan ($705 miljoen). De nettowinst bedroeg 988 miljoen yuan (ongeveer $146,8 miljoen), een stijging van 8,73%; Nettowinst na aftrek van eenmalige winsten en verliezen 964 miljoen yuan (ongeveer $139 miljoen). Het bedrijf leverde in 2022 230.400 vorkheftrucks af, vergeleken met 247.700 het jaar daarvoor. Het claimt een aandeel van 22% in de industriële vorkheftrucks op de binnenlandse markt en 11% van de wereldmarkt.

Bron

Overig nieuws