Defibrillatoren in Speedy werkwagens

Aaron Powell van Speedy met Iain Lawrence van Aero Healthcare

Het Britse verhuurbedrijf Speedy Hire heeft een campagne gelanceerd met plannen om 300 mobiele defibrillatoren in zijn werkwagens te installeren.

Het bedrijf heeft al defibrillatoren geïnstalleerd in 18 bestelwagens van zijn mobiele servicemonteurs. Het bedrijf begon in 2021 samen te werken met de British Heart Foundation en heeft 170 geregistreerde defibrillatoren geïnstalleerd in zijn depots, waardoor het voor personeel, publiek en hulpdiensten gemakkelijker wordt om hen te bereiken.

Uit statistieken gepubliceerd door de British Heart Foundation blijkt dat jaarlijks 30.000 mensen in een ziekenhuis een hartstilstand krijgen, waarbij minder dan één op de tien het overleeft. De campagne wordt ondersteund door The British Heart Foundation, Trustford, Lex en Aero Healthcare.

Aaron Powell van Speedy zei: “Elke minuut zonder reanimatie of defibrillatie vermindert de overlevingskansen met maximaal 10% en onze nationale aanwezigheid via onze ingenieurswagens en depots zorgt ervoor dat meer mensen toegang hebben tot de essentiële apparatuur in tijden van nood. We zijn toegewijd om werknemers en de gemeenschappen waarin we actief zijn te ondersteunen om een positieve impact te maken, vooral in die gebieden zonder gemakkelijke toegang tot een defibrillator.”

Judy O’Sullivan van de British Heart Foundation voegde hieraan toe: “Als er een hartstilstand plaatsvindt, geeft een snelle reanimatie en het gebruik van een defibrillator iemand de beste overlevingskans. Als leden van het Speedy Hire-team zijn uitgerust om een leven te helpen redden, kan dat ertoe leiden dat het verschil in een medisch noodgeval. Dit belangrijke werk benadrukt ook hoe belangrijk het voor iedereen is om reanimatie te leren, je weet nooit wanneer je het nodig hebt.”

Bron

Overig nieuws