Jaarcijfers JLG tonen groei

JLG’s moederbedrijf Oshkosh heeft zijn jaarresultaten gerapporteerd, die een sterke jaargroei laten zien voor de toegangsdivisie, maar een trager vierde kwartaal.

De toegangsdivisie, die grotendeels bestaat uit JLG en Hinowa, zag de omzet over het gehele jaar met ruim 25 procent stijgen tot 4,99 miljard dollar.

De bedrijfswinst voor de divisie verdubbelde ruimschoots tot $738,8 miljoen, voornamelijk als gevolg van hogere prijzen/een betere klantenmix en een hoger verkoopvolume, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere bedrijfskosten en verkoopkosten.

Het orderboek bedroeg eind december $4,53 miljard, vergeleken met $4,36 miljard een jaar geleden, een stijging van vier procent. De orderportefeuille werd in het vierde kwartaal versterkt door $1,7 miljard aan nieuwe orders, met levering in 2024. Het bedrijf verwacht voor 2024 een omzet van 5,2 miljard dollar, met een marge van 15 procent, ongeveer hetzelfde als dit jaar. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 7,1 procent naar $1,15 miljard, inclusief $15,9 miljoen gerelateerd aan de overname van Hinowa. De bedrijfswinst van de divisie steeg met 39,8 procent naar $162,2 miljoen, voornamelijk vanwege dezelfde redenen als voor het volledige jaar.

Oshkosh als geheel boekte over het hele jaar een omzet van $9,66 miljard, een stijging van bijna 17 procent, terwijl de winst vóór belastingen bijna verdrievoudigde tot $797,6 miljoen.

CEO van Oshkosh, John Pfeifer, zei: “Oshkosh heeft een sterk vierde kwartaal neergezet als afsluiting van een zeer succesvol jaar voor ons bedrijf, met als hoogtepunt een omzet over het hele jaar 2023 van $9,7 miljard. We hebben de bouwstenen gelegd om duurzame groei in de toekomst te realiseren. Ons vierde kwartaal werd gekenmerkt door een sterke omzet- en winstgroei met solide orderniveaus in ons hele bedrijf, en vooral in ons Access-segment, wat leidde tot een recordvoorraad van $16,8 miljard, wat ons een aanzienlijk inzicht in de toekomst biedt. Ik wil onze 17.000 teamleden bedanken voor hun harde werk en toewijding aan ons gedeelde succes.”

Overig nieuws