United Rentals boekt recordomzet

United Rentals Logo

United Rentals heeft recordresultaten geboekt voor 2023, met een omzet van meer dan $14 miljard.

De totale inkomsten voor het jaar stegen met ruim 23 procent tot 14,33 miljard dollar, waarvan 12,06 miljard aan verhuur, een stijging van iets meer dan 19 procent, terwijl de verkoop van nieuwe apparatuur met 63 procent steeg tot 1,57 miljard. Alle andere omzetsectoren boekten ook sterke winsten.

De winst vóór belastingen over het jaar bedroeg $3,21 miljard, iets minder dan 14 procent meer dan vorig jaar, wat de verschuiving in de inkomsten weerspiegelt.

De kapitaaluitgaven voor het volledige jaar bedroegen iets meer dan $3,5 miljard, terwijl de omzet van de verhuurvloot in totaal $1,57 miljard bedroeg, waardoor de netto kapitaaluitgaven $1,934 miljard bedroegen.

De totale inkomsten in het laatste kwartaal bedroegen $3,73 miljard, een stijging van iets meer dan 13 procent. Hiervan bedroegen de huurinkomsten $3,12 miljard, een stijging van 13,5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De winst vóór belastingen bleef gelijk op $902 miljoen, als gevolg van hogere kosten en een sterke stijging van de rentekosten. Het bedrijf verwacht voor het jaar een omzet van $14,65 tot $15,15 miljard en plant kapitaaluitgaven van $3,4 tot $3,7 miljard.

CEO Matthew Flannery zei: “We zijn 2023 ingegaan met het doel de lat hoger te leggen en ik ben ongelooflijk blij met de prestaties van het team. Onze resultaten over het vierde kwartaal hebben een jaar vol nieuwe records bereikt op het gebied van omzet, winst en rendement, gedreven door een niet aflatende toewijding aan het bedienen van onze klanten, terwijl we tegelijkertijd gefocust bleven op veiligheid en operationele uitmuntendheid.”

“We zijn nu enthousiast om de groei te realiseren die we in 2024 verwachten, ondersteund door onze kracht bij grote projecten. Onze richtlijnen weerspiegelen de kansen die we binnen ons bedrijf zien, terwijl we onze concurrentievoordelen benutten om onze klanten te ondersteunen en de markt te overtreffen. We blijven onze al lang bestaande strategie uitvoeren om winstgevende groei, een sterke vrije kasstroom en uitzonderlijke rendementen te realiseren. Onze nieuwe doelstellingen inzake hefboomwerking en kapitaalallocatieplannen voor 2024 zijn een verder bewijs van ons engagement om de aandeelhouderswaarde te vergroten.”

Bron

Overig nieuws