Sinoboom levert via China-Europe Railway Express

Op 28 en 31 januari ging een reeks speciaal gecharterde Sinotrans-goederentreinen de rails op met meer dan 500 Sinoboom-hoogwerkers naar Europa.

De regeling belooft een snelle en milieuvriendelijke verzending van apparatuur die is geproduceerd in het Sinoboom Intelligent Manufacturing Park in Changsha.

De China-Europe Railway Express heeft zich ontwikkeld tot een effectieve en efficiënte vorm van internationaal transport. Het biedt voordelen op het gebied van gemak, snelheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit.

Sinotrans is een van de grootste logistieke bedrijven van China en exploiteert een internationaal vrachtnetwerk per spoor vanuit vier centra in China, waarvan Changsha, de geboorteplaats van Sinoboom, er één is. Voor dit project heeft Sinotrans Sinoboom voorzien van een volledig scala aan op maat gemaakte diensten, waaronder een reeks logistieke oplossingen en processen die zijn ontworpen om taken zoals ophalen, verpakken en voorbereiden van douaneaangiften te stroomlijnen. Het resultaat is een dramatisch verbeterde tijdschaal, waardoor bijna een maand aan transporttijd wordt bespaard in vergelijking met eerder 50 dagen overzees transport per zeevracht.

Naast tijdsbesparing vertegenwoordigt het vervoer per spoor een schonere, groenere logistieke oplossing in vergelijking met het zeevervoer, dat naast de CO2-uitstoot ook aanzienlijke hoeveelheden andere lucht- en zeeverontreinigende stoffen veroorzaakt. Bij het goederenvervoer per spoor is er daarentegen nauwelijks sprake van directe uitstoot. Nu steeds meer partners van Sinoboom hun zorgen uiten over de CO2-uitstoot en de wens hebben om milieuvriendelijke hoogwerkers aan hun klanten aan te bieden, biedt het goederenvervoer per spoor een extra laag van groene verantwoordelijkheid.

Susan Xu, CEO van Sinoboom, verklaarde: “Sinoboom heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld op de overzeese markten. Door actief onderzoek te doen naar efficiënte, gelokaliseerde en hoogwaardige gediversifieerde serviceoplossingen is de totale omzet uit overzeese markten in 2023 met meer dan 100% gestegen. Nu “Met behulp van de efficiënte transportmethode van de China-Europe Railway Express kunnen bestellingen niet alleen snel worden geleverd, maar wordt ook groen en koolstofarm transport bereikt. Dit is een echte mijlpaal voor Sinoboom en de partners van Sinoboom. We zijn altijd op zoek naar lokale klanten bedienen met optimale logistieke oplossingen.”

De China-Europe Railway Express vertegenwoordigt een stabieler logistiek kanaal voor Sinoboom, wat op zijn beurt een snellere beschikbaarheid voor klanten betekent. Deze logistieke oplossing zal het proces van de uitgebreide internationalisering van Sinoboom verder versnellen.

Overig nieuws