Nolo Servizi neemt MJ 450 in ontvangst

Vlnr: Matteo Bergnoli, Filippo Rimondi, Simone Schianchi en Alessandro Blanchi.

Een paar dagen geleden nam Nolo Servizi 2000 een telescopisch vrachtwagenhoogwerker in ontvangst, de Multitel MJ 450.

De 45 meter lange machine voegt zich bij de uitgebreide verhuurvloot van het in Fiorano Modenese (Modena) gevestigde bedrijf, die veel Multitel Pagliero-modellen omvat: de gelede platforms MX210, MZ250, MX250, MXE200 en MXE170 op een Piaggio Porter; de telescopische MTE270 en de rupsband SMX250. De komende maanden zullen ook een MZ 350 knikplatform en extra B-licentiemodellen worden toegevoegd.

Simone Schianchi (eigenaar) en Matteo Bergnoli (verkoopmanager) ontvingen de symbolische sleutel uit handen van Alessandro Blanchi (verkoopmanager Italië bij Multitel Pagliero) en Filippo Rimondi (accountmanager Multitel Pagliero voor Emilia Romagna, Umbrië en Marche).

De aanschaf gaat hand in hand met de expansie van het bedrijf. Opgericht in 1999 op initiatief van de broers Simone en Federico Schianchi – beiden jonger dan 40 jaar – heeft Nolo Servizi 2000 vestigingen in Modena, Pavullo nel Frignano (MO), Medolla (M0), Sassuolo (MO), Piacenza en Nova Milanese (MB). Hefwerk, grondverzet, kranen, vrachtwagens en bouwmachines kenmerken een aanbod dat vooral Emilia Romagna en Lombardije bestrijkt. Het nieuwe telescopische platform MJ450 werd vooral gekozen voor verhuur met chauffeur in de sectoren telefonie, 5G-ontwikkeling en renovatie van gebouwen. Om het potentieel optimaal te benutten, is de machine uitgerust met een lier van 1300 kg en een lier van 250 kg op de mand.

Gemonteerd op een vrachtwagen van 26 ton heeft hij een maximale werkhoogte van 45 meter. De maximale horizontale reikwijdte van 32,30 m heeft een mandcapaciteit van 120 kg, 300 kg bij 30,30 m reikwijdte en 500 kg bij 26,70 m. Dankzij de continue rotatie van 360° van de toren, het zelfnivellerende platform met rotatie van 90°+90° en de uitschuifbare jib kan de machinist alle obstakels omzeilen en nauwkeurig op het werkgebied worden gepositioneerd. Hiermee kan ook ondergronds gewerkt worden. De MJ450 is uitgerust met EVE, Multitel Pagliero Evolved Electronic.

Overig nieuws