Kraanfabriek in Midden-Oosten voor Wolffkran

Wolffkran heeft plannen aangekondigd voor een nieuwe joint venture-fabriek voor torenkranen in het Midden-Oosten, in samenwerking met de Zamil Group.

Zamil en Wolffkran zullen samenwerken aan het project om de nieuwe fabriek in Saoedi-Arabië te openen, met als doel tegemoet te komen aan de vraag naar Wolff-torenkranen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Wolffkran heeft momenteel twee productielocaties – Plant Heilbronn en Plant Luckau – beide in Duitsland. De plannen werden onthuld tijdens het Private Sector Forum februari 2024 in Riyadh, georganiseerd door het Public Investment Fund, dat diende als een platform voor leiders uit de industrie, ondernemers en investeerders om belangrijke kwesties en kansen binnen de particuliere sector te bespreken en samen te werken.

Het in Saoedi-Arabië gevestigde Zamil werd in 1920 opgericht door sjeik Abdullah Zamil. Oorspronkelijk was het een klein handelsbedrijf, maar het is de afgelopen decennia aanzienlijk gegroeid en heeft zich uitgebreid naar verschillende industrieën, zoals productie, techniek, bouw en meer. Zamil heeft ook een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van de economie van Saoedi-Arabië en heeft bijgedragen aan sectoren als de petrochemie, staalproductie en airconditioning. Tegenwoordig is het een van de grootste bedrijven uit de particuliere sector in het Midden-Oosten, met activiteiten in de hele regio.

Overig nieuws