Hundrup neemt Schürck over

De overnameovereenkomst is gesloten (L-R) Jens Hundrup met Heinz-Jochem en Edgar Schürck en Stefan Hundrup

Het Duitse hoogwerkerverhuurbedrijf Hundrup Arbeitsbühnen-Vermietunghas heeft het verkoop- en verhuurbedrijf voor bouwmachines Schürck Baumaschinen overgenomen van eigenaren en gezamenlijke directeuren Heinz-Jochem en Edgar Schürck.

Jochem en Edgar Schürck zijn nu respectievelijk 60 en 65 jaar oud en waren klaar om de onderneming, gevestigd in Waltrop, ten noorden van Dortmund, in Noordwest-Duitsland, na 32 jaar over te dragen. Het bedrijf beschikt over een verhuurvloot van circa 100 grotere machines en is dealer van Volvo construction en Potain torenkranen.

Manager Stefan Hundrup vertelt: “Jochem Schürck was vanwege leeftijd op zoek naar een opvolger en daarom lag het voor ons voor de hand om de machines en medewerkers van Schürck over te nemen en te integreren in ons verhuurpark. Dus vanaf januari – naast werkplatformen, kranen of heftrucks – verhuren wij ook bouwmachines en bouwmaterieel. De vloot van Schürck bestaat voornamelijk uit graafmachines, wielladers en trilplaten.”

Stefan en zijn broer, Jens Hundrup, runnen het bedrijf al vijf jaar nadat ze het roer hadden overgenomen van hun ouders, Bärbel en Peter Hundrup, die hun zonen nog steeds vanaf de zijlijn ondersteunen.

Hundrup, eveneens gevestigd in Waltrop, werd opgericht in 1994 en biedt een reeks hoogwerkers, waaronder schaarhoogwerkers, autohoogwerkers, hoogwerkers, spinhoogwerkers en verreikers, maar ook vrachtwagen-, aanhangwagen- en spinkranen, waarmee klanten in het hele noordoostelijke deel van het land worden bediend.

Overig nieuws