Aurama breidt vloot uit met MT 222

Na de eerste aankoop in 2023 van een MXE 200 – werkhoogte van 19,90m heeft het Franse Aurama enkele dagen geleden een telescopische machine, de MT 222 EX, in ontvangst genomen.

Voor Multitel Pagliero is het een thuiswedstrijd om te leveren in Frankrijk, aangezien het bedrijf in 1989 zijn eerste buitenlandse vestiging in Lyon opende en daarmee een springplank vormde voor expansie op de Europese markt.

Aurama is een distributeur en verhuurbedrijf in de regio Auvergne Rhône-Alpes, waar het 6 vestigingen heeft. Een groep die 39 jaar geleden werd opgericht, met een vloot van meer dan 5.000 machines voor aankoop of huur in de sectoren goederenbehandeling, hefwerk en grondverzet, en ongeveer 50 reizende technici uitgerust met werkplaatswagens, waardoor het bedrijf bouwbedrijven, industrieën, vestigingen en consortia kan bedienen en openbaar bestuur. Aan het hoofd van een personeelsbestand van 120 baseert Marguerite Olmo het succes van Aurama op vier eenvoudige regels: kwaliteit van de dienstverlening, vriendelijkheid, innovatie en sociale vaardigheden. Een recept dat werkt, want Aurama sloot het jaar 2023 af met een omzet van 36 miljoen euro.

De machine, gemonteerd op een vrachtwagen van 3,5 ton, heeft een maximale werkhoogte van 22,20 meter. Bij de maximale horizontale reikwijdte van 12,3 meter bedraagt de capaciteit van het platform 80 kg, oplopend tot 200 kg bij een reikwijdte van 9,7 m en 250 kg bij een reikwijdte van 8,8 m. Dankzij de rotatie van 400° van de toren en de zelfnivellerende mand, die 90°+90° kan draaien, kan de operator obstakels vermijden en zichzelf nauwkeurig in het werkgebied positioneren.

Het basisframe van een aluminiumlegering en de vloer, eveneens van microgeperforeerd aluminium, maken het platform lichter dan een vergelijkbaar platform van staal. De stabilisatie en de automatische opslag maken hem uiterst eenvoudig te gebruiken in verschillende contexten: bouwwerkzaamheden, onderhoud, installatie en montage, renovatie en reiniging, maar ook metalen dakbedekking en uithangborden.

Overig nieuws