Amerikaanse lancering voor Almac’s Bibi Primo

De Amerikaanse distributeur Reachmaster, een divisie van Ruthmann, heeft de Almac Bibi 1090 Primo zelfnivellerende rupsschaarhoogwerker met lithiumbatterijpakket in de VS gelanceerd.

De Primo is voorzien van een verwijderbaar lithiumbatterijpakket en directe elektrische aandrijving op het chassis, de werkhoogte is 10 meter, met een capaciteit van 300 kg voor twee personen op het platform van 1,8 x 1,3 meter. Maximale oprijhoogte bedraagt 6,5 meter. De unit beschikt over een dynamische automaat met een hoek van 15 tot 20 graden in de lengterichting en 14 graden van links naar rechts. De totale breedte varieert van 1,46 tot 1,64 meter, waarbij de unit hoger wordt naarmate de rupsen ingetrokken zijn. Het totale gewicht bedraagt 2.880 kg.

Ruthmann ReachMaster-president Ebbe Christensen zei: “De nieuwe Bibi-eenheid biedt niet alleen de ongeëvenaarde bi-levelling en zelfnivellerende mogelijkheden die de markt van deze eenheden heeft leren kennen, maar ook een geheel nieuwe manier van denken over het aandrijven en opladen – de volgende generatie elektrisch aangedreven eenheden. De Bibi is uitgerust met een lithiumbatterijpakket van 210 ampère dat eenvoudig kan worden verwijderd en naar een laadstation kan worden gebracht, of kan worden vervangen door een volledig opgeladen batterij, waardoor het apparaat vrijwel onbeperkt kan worden gebruikt.”

“Dit nieuwe systeem biedt een operator maximale flexibiliteit wat betreft het opgeladen houden van de unit. Het kan op het apparaat worden opgeladen met een standaard verlengsnoer van 110 V en 15/20 ampère, maar u kunt het apparaat zelf ook ter plaatse laten staan en het accusysteem gewoon naar een locatie brengen met een standaard 110 V-stekker. Het accupakket is een compleet systeem met accu’s, GBS en oplader”

“We nemen nu bestellingen aan voor de productie in mei en de leveringen in juni/juli. We hebben de afgelopen jaren een elektrische versie van de Bibi gedragen, maar dit is echt een nieuw en beter concept dan iemand ooit eerder heeft gezien. Het beste van alles is dat we het vanuit prijsoogpunt op hetzelfde niveau kunnen aanbieden als de vorige generatie apparaten op batterijen, en over het geheel genomen zijn we een van de weinige leveranciers op de markt die onze prijzen voor deze apparaten effectief verlagen.

Bron

Overig nieuws