AXOLIFT breidt uit met nieuwe push-around schaar

AXOLIFT heeft een nieuwe compacte push-around schaarhoogwerker gelanceerd: de P300 push-around.

De AXOLIFT push-aroundschaarhoogwerker is volgens het bedrijf een zeer compacte machine die gemakkelijk door standaard deuren gaat. Het chassis heeft 4 wielen, waarvan twee met unidirectionele remmen en een automatische parkeerrem wanneer de machine omhoog staat.

“Een deel van onze groeistrategie om een toonaangevende fabrikant van LLA-producten te worden, is een voortdurende strategische uitbreiding van ons productportfolio”, zegt Massimo Grossele, CEO van Gromet/AXOLIFT.

“Compacte schaarhoogwerkers zijn een natuurlijke uitbreiding van ons huidige LLA-productportfolio. We beginnen met het P300 push around-model en dankzij het modulaire ontwerp kan hetzelfde chassis worden gebruikt voor een zelfrijdende versie.”

Een van de kenmerken van het product is het gebruik van 24V in plaats van 12V. Om de productie zo kostenefficiënt mogelijk te houden, maakt AXOLIFT gebruik van speciaal ontworpen productietools die een hoge mate van productieautomatisering mogelijk maken. Het hele productie- en assemblageproces wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd door moederbedrijf GROMET in de fabriek in Pove del Grappa.

“Wij denken dat dit een belangrijke stap is voor ons project om een familie van machines met lage toegang te creëren” zegt Massimo Grossele “Wij zijn ervan overtuigd dat een klassiek product als een schaarhoogwerker ons de kans zal geven om zelfs nieuwe markten te betreden” .

Overig nieuws