LHM 800 voor Rotterdamse Marcor Stevedoring

Het Nederlandse maritieme transportbedrijf Marcor Stevedoring heeft een 308 ton zware Liebherr LHM 800 mobiele havenkraan in ontvangst genomen, en een tweede wordt later dit jaar verwacht.

De LHM 800 is volledig elektrisch en de grootste mobiele havenkraan van Liebherr. Het kan zijn maximale capaciteit van 308 ton verwerken op een straal van 16 meter en tot 57,9 ton op een straal van 64 meter.

Danny Swart van Stevedoring zei: “Met de LHM 800 hebben we een concurrentievoordeel behaald in de droge bulkmarkt. Het is een veelzijdige en krachtige machine die elk type lading kan verwerken, van erts tot granen en kunstmest. Het vermindert ook ons brandstofverbruik en onze uitstoot, wat in lijn is met onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Het zal werken vanaf de 600 meter lange kade bij Marcor’s Hartel Terminal en droge bulkgoederen behandelen, waaronder biomassa, kunstmest en minerale bulklading. De kraan maakt deel uit van een programma om de doorvoer en efficiëntie van de terminal te vergroten, met als doel in 2025 een jaarlijkse capaciteit van 10 miljoen ton te bereiken.

Overig nieuws