Nieuw bedrijf gaat Holland Lift machines ondersteunen

(L-R) Roel Loos, Tristan Riet en Tjaco Sussenbach

Drie voormalige Holland Lift-medewerkers hebben een nieuw bedrijf opgericht om vervangende onderdelen, service en technische ondersteuning te bieden voor de ruim 9.000 Holland Lift-schaarhoogwerkers die wereldwijd nog steeds dagelijks in gebruik zijn.

De drie sleutelfiguren worden geleid door voormalig technisch manager Tjaco Sussenbach, die ook betrokken was bij de Sky High-productlijn nadat deze in 2012 door Holland Lift werd overgenomen en de after-salesoperatie werd opgezet om zowel Sky High- als Holland Lift-producten te ondersteunen. Dat. Onder de andere twee bevinden zich voormalig servicemonteur en manager Tristan Riet en Roel Loos, al bijna 34 jaar voormalig eindinspectiemonteur bij Holland Lift. Gepensioneerd Holland Lift-veteraan Wim Roos werkt ook bij het team als ‘ambassadeur’ voor de onderneming.

Sussenbach is nu aandeelhouder van het hervormde Sky High-productiebedrijf dat in 2015 werd overgenomen van Holland Lift. De andere aandeelhouders zijn Erik Aghten, de oprichter van Sky High en Wenjie Zhang van Yacontee, de Holland Lift-dealer voor China. Sinds 2016 bouwt het bedrijf gespecialiseerde zelfrijdende hoogwerkers op 12 en 13 meter werkhoogte, gebouwd als maatwerkversies voor toepassingen als glazenwassen, bomen snoeien en spooronderhoud.

Het Holland Lift onderdelen- en servicetrio zal in eerste instantie als een divisie binnen Sky High BV gaan werken, maar overweegt de aan Holland Lift gerelateerde activiteiten als een afzonderlijke onderneming op te zetten als een afzonderlijke bedrijfsentiteit – ‘Susco Service BV’. Het bedrijf is al gaan samenwerken met een aantal eigenaren van Holland Lift in de Benelux, evenals met Neil Jerrim van South East Access in Groot-Brittannië. Het beschikt nu over voldoende middelen om klanten over een groter gebied te bedienen.

Over deze nieuwe onderneming zei Sussenbach: “Ik ben de afgelopen 25 jaar betrokken geweest bij het ontwerp en de engineering van de meeste Holland Lift-machines, samen met wijlen Martin Haak, oprichter van Holland Lift. Ik weet dus wat voor soort dingen aandacht of vervanging vereisen na een lange gebruiksperiode, en waar ik de juiste componenten en oplossingen enz. kan vinden. Maar het allerbelangrijkste: met mijn twee vaste collega’s denk ik dat we het A-team hebben als het gaat om het helpen en ondersteunen van bestaande Holland Lift eigenaren.”

Overig nieuws