Altec neemt Teupen over

De in de VS gevestigde fabrikant van voertuig- en utiliteitsapparatuur Altec heeft de Duitse fabrikant van spinhoogwerkers Teupen Maschinenbau overgenomen van zijn eigenaar Martin Borutta.

De stap volgt op een deal waarbij Teupen Altec de afgelopen twee jaar een spinhoogwerker heeft geleverd, vergelijkbaar met de Leo 56AIC, nadat het Amerikaanse bedrijf ermee instemde een eerste bestelling van ongeveer 100 eenheden te plaatsen.

In een verklaring van Altec staat: “Deze overname breidt de voetafdruk van Altec Worldwide uit en biedt een aanvulling op Altec’s robuuste lijn van producten en diensten die zijn ontworpen voor de nuts-, telecommunicatie-, boomverzorgings- en verlichtings- en bordenmarkten.”

Managing director Paul Crane voegde hieraan toe: “Altec is verheugd het Teupen-product aan te kunnen bieden aan klanten in verschillende kernsectoren van het bedrijf. Deze producten zijn ontworpen met de beste betrouwbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid in hun klasse in gedachten. Ze zullen ons in staat stellen onze klanten te voorzien van een nieuw type apparatuur, terwijl we nog steeds de uitstekende Altec-ervaring krijgen die ze kennen en verwachten.”

Overig nieuws