Sinoboom verbetert efficiëntie met AB15J Plus

Sinoboom heeft de AB15J Plus kniktelescoophoogwerker gelanceerd, de opvolger van het populaire AB15J-model, en introduceert een reeks extra nuttige functies die zijn ontworpen om zowel vlooteigenaren als exploitanten aan te spreken.

Het is de eerste dieselaangedreven kniktelescoophoogwerker van Sinoboom die in Europa verkrijgbaar is, waardoor klanten meer keuze hebben op het gebied van ruwterreinmaterieel.

Upgrades omvatten een groter laadvermogen van het platform, nu 300 kg vergeleken met 250 kg, waardoor operators meer gereedschappen en materialen kunnen vervoeren, waardoor de werkefficiëntie wordt verhoogd. De efficiëntie wordt ook verbeterd door de introductie van een actieve oscillatiefunctie die zowel in de opgeborgen als in de opgeheven positie werkt en het klimvermogen verbetert, en de continue draaitafelrotatie, waardoor een grotere flexibiliteit op complexe werklocaties mogelijk is.

Onder de motorkap zijn nog meer wijzigingen aangebracht. De functiepomp is vervangen van een tandwiel- naar een zuigerpomp, waardoor een betere oliestroom en hogere oliedruk mogelijk zijn, waardoor de functie van de multi-boom wordt verbeterd en de operationele efficiëntie en flexibiliteit worden vergroot. De hoogwerker is voorzien van een Kubota 18kW motor, die onder meer voldoet aan de Europese Stage V en Noord-Amerikaanse Tier 4 emissievoorschriften. De motor met lager vermogen is eenvoudiger te onderhouden dan die van veel andere hoogwerkers in dezelfde klasse, waardoor de TCO wordt verlaagd. De prestaties worden echter niet aangetast; De verbeterde efficiëntie van het hydraulisch systeem van de machine zorgt voor een klimvermogen van 40% en goede rijprestaties op modderige werkterreinen.

Steven Liu, voorzitter van Sinoboom, zei: “We proberen voortdurend technische upgrades in ons assortiment te introduceren en luisteren aandachtig naar onze klanten over de functies die ze willen zien. De geüpgradede AB15J Plus zorgt voor een nog grotere flexibiliteit in het veld, waardoor operators efficiënt kunnen werken met minder downtime.”

Overig nieuws