Virtual reality simulator voor BLOM Opleidingen

BLOM introduceert een virtual reality hoogwerker simulatie in een compleet vernieuwde hal in Hengelo.

De virtual reality hoogwerker is een innovatieve aanvulling op het praktijkprogramma veilig werken met de hoogwerker. Deze VR-simulator kan andere realistische situaties voor werken op hoogte nabootsen dan de praktijkopdrachten tijdens de cursus. Zo is het voor een cursist goed mogelijk om ook verschillende risicovolle situaties en vaardigheden te trainen. Zonder dat deze situaties in de nieuwe praktijkhal in Hengelo compleet nagebouwd hoeven te worden.

Maarten Dullaert van BLOM zegt: “Door medewerkers vooraf te instrueren voorkom je dat tijdens de uitvoering het werk moet worden stilgelegd als blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken en kun je veiligheid garanderen. Door nu ook virtual reality hoogwerker simulatie aan te bieden, kunnen we onze cursisten nog meer verschillende situaties laten ervaren en verheffen we de veiligheid tot een nog hoger niveau.”

“Iedere onderneming met intern transport is in het kader van de Arbowet verplicht de werknemers grondig te laten instrueren. Dit geldt ook voor het gebruik en bediening van hoogwerkers. Een uitgebreide instructie geven wij bij BLOM door middel van een hoogwerkercursus (theorie en praktijk), de nieuwe virtual reality hoogwerker simulatie sluit hier mooi op aan. Het geeft de mogelijkheid om iedere situatie te simuleren en goed te oefenen met de meest voorkomende situaties binnen een bedrijf.”

BLOM omarmt deze aanvullende manier van trainen naar eigen zeggen omdat het mogelijk is om efficiënt en effectief veel verschillende situaties na te bootsen. Een ander voordeel is het vermijden van schade aan materialen en gebouwen, omdat het plaatsvindt in een veilige en virtuele omgeving. Uiteraard alles met het doel om cursisten op te leiden en alle kennis te geven om in de praktijk uiteindelijk voldoende kennis te hebben om veilig te kunnen werken.

Overig nieuws