Skyjack introduceert elektrische serie

De SJ45 AJE +

Skyjack heeft de introductie aangekondigd van volledig elektrische versies van zijn 45ft en 60ft gelede ruwterrein hoogwerkers, de SJ45 AJE + en SJ60 AJE +.

De elektrische machines zullen in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn in Europa en Australië en zullen in Hongarije worden gebouwd op de bestaande SJ45 AJ+ en SJ60 AJ+ productielijnen. Het product komt begin juni op de markt.

De Skyjack SJ60 AJE+

De werkhoogtes zijn respectievelijk 15,72 en 20,29 meter, de SJ45 heeft een onbeperkt draagvermogen van 300 kg met een werkbereik van 7,62 meter bij een op- en overhoogte van 7,45 meter. De SJ60 heeft een platformcapaciteit van 300 kg bij een maximale reikwijdte van 12,06 meter of 454 kg bij een werkbereik van maximaal 9,25 meter bij een op- en overhoogte van 8,31 meter. Het totale gewicht is met respectievelijk 5.488 kg en 8.888 kg iets hoger dan dat van de dieselmotoren.

Beide eenheden zijn vrijwel gelijk aan de dieselaangedreven + modellen die in 2021 werden onthuld, maar met een groot dubbel batterijpakket dat een elektrisch aangedreven aandrijflijn en een hydraulisch systeem voedt. Hierdoor zijn niet alleen de prestaties hetzelfde, maar zijn ook de meeste structurele componenten en onderdelen hetzelfde als bij de diesels.

Zelfs de aandrijflijn van het astype, die gebruik maakt van een grote AC-inductietractiemotor in plaats van de hydraulische motor, met verschillende remmen, is grotendeels hetzelfde wat betreft vervangende onderdelen en ontwerp. De elektrische aandrijving zorgt echter voor een iets hogere topsnelheid van 4,8 km/u, evenals een verbeterd klimvermogen en beter remvermogen. Het elektrische aandrijfsysteem (accu’s, aandrijfmotor, elektra enz.) is identiek op zowel de 45ft- als de 60ft-modellen.

Voor volgend jaar staat een hybride versie van het HVO-dieseltype gepland, voor klanten die de voorkeur geven aan een hybride machine boven puur elektrisch.

President Charlie Patterson zei: “Ons nieuwe assortiment elektrische machines is ontwikkeld om een schone, stille, duurzame verhuuroplossing te bieden zonder uitstoot, lagere bedrijfskosten en een hoger gebruik. Het nieuwe assortiment blijft eenvoudig en betrouwbaar en biedt tegelijkertijd een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor verhuur.”

Mark Trowman, productontwikkeling en projectmanager bij Skyjack Europe voegde hieraan toe: “Alle Skyjack booms zijn ontworpen met het oog op onderhoudsgemak en service. Met efficiënte, onderhoudsvrije accu’s en geen motoronderhoudsvereisten, bevorderen onze nieuwe elektrische hoogwerkers de lage eigendomskosten en exploitatiekosten.”

Overig nieuws