Multitel organiseert bijeenkomst voor talent

Multitel heeft een bijeenkomst georganiseerd onder andere voor studenten die kennis konden maken met het bedrijfsleven.

Multitel Pagliero en de omgeving van Manta hebben volgens het bedrijf een bijna symbiotische relatie. Het management en acht fabrieken zijn verspreid over een paar kilometer en het merendeel van het personeel woont in het gebied. Daarom is het gewicht dat het bedrijf heeft op de lokale economie en de daaruit voortvloeiende sociale verantwoordelijkheid onvermijdelijk.

Door de sterke groei van de afgelopen drie jaar is het personeelsbestand toegenomen van 337 (2021) naar 551 personen (2023), de gemiddelde leeftijd verlaagd tot 35 jaar dankzij de komst van nieuwe afgestudeerden van de middelbare school en de universiteit en is de aanwezigheid van vrouwen op alle gebieden vergroot (11% van het totaal), evenals die van EU- en niet-EU-personeel.

“Tot op heden is Multitel Pagliero een jonge, geïntegreerde en multiculturele organisatie, die professionals uit de lokale omgeving verwelkomt en laat groeien. De samenwerking met de plaatselijke arbeidsbureaus en vooral met de scholen, vaak te gast in het bedrijf, is van fundamenteel belang. Onder hen bevond zich een paar dagen geleden het Istituto Tecnico Superiore G. Rivoira, waarvan de 5e jaars studenten, onder leiding van Fabio Pagliero, de M2-, M4-, M5-, M6- en M7-fabrieken bezochten.”

“Productie, automatisering, robotica, veiligheid, service, training, platformbediening, marketing en communicatie: bij de presentatie van al deze aspecten waren managers en afdelingshoofden betrokken, wat diepte aan de bijeenkomst gaf. De laatstejaarsstudenten konden technici en geschoolde arbeiders ontmoeten die na hun afstuderen bij Multitel Pagliero kwamen werken en uitgroeiden tot verantwoordelijke posities”, aldus het bedrijf.

De volgende bijeenkomst is eind mei met de studenten van de AFP van Verzuolo (Cuneo), wiens opleiding zich richt op automechanica, mechatronica, lassen, 3D-ontwerp.

Overig nieuws