Palfinger opent Access Hub

Palfinger heeft deze week een officiële openingsceremonie gehouden voor zijn verbeterde en vernieuwde faciliteit in Löbau, Duitsland.

Ongeveer 200 mensen woonden het evenement bij, waaronder de plaatselijke burgemeester en andere staats- en regionale hoogwaardigheidsbekleders.

Het bedrijf heeft ruim €14 miljoen geïnvesteerd in het uitbreiden en verbeteren van de locatie, zodat deze haar Europese hub voor hoogwerkers kan worden. Het omvat nu een ultramoderne productiehal van 78.000 vierkante meter, een interne testruimte, een servicecentrum en kantoren, die werk bieden aan 300 mensen, een stijging van 20 procent in de afgelopen twee jaar. De verhuizing volgde op het besluit in 2021 om de belangrijkste toegangsafdeling in Krefeld, Noord-Rijnland-Westfalen, de oude Wumag-fabriek, te sluiten en de productie te centreren in wat voorheen de Bison-fabriek in Löbau was.

Alle in Duitsland gebouwde hoogwerkers van Palfinger zullen nu in Löbau worden gebouwd, inclusief de ‘Light NX’-serie, ‘Premium’-modellen, ‘Jumbo NX’-units en de hoogste modellen in de ‘Top’-klasse, met werkhoogtes van 18 tot 90 graden. meter. Tot nu toe worden er in Löbau tien modellen geproduceerd, waaronder de 90 meter lange P 900 en de volledig elektrische 28 meter lange P 280 CK eDrive. Machines worden ook gebouwd in Cadelbosco, Italië, en Köstendorf in Oostenrijk.

Chief operating officer Alexander Susanek zei: “Ons doel is om de hoogwerkerdivisie uit te breiden naar een tweede sterke productlijn naast ons hoofdproduct, de autolaadkraan. Dat is waar de Löbau-site een heel bijzondere rol speelt. Hierbij hebben wij specifiek geïnvesteerd in productontwikkeling, kennis en kwaliteit. Met een assemblagelijn met een grotere capaciteit en onze focus op service zijn we nu van start gegaan.”

Thomas Kralinski, staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Arbeid en Transport van Saksen, sprak deze week tijdens de openingsceremonie en zei: “Vandaag is een zeer goede dag voor Oberlausitz, omdat Palfinger zich als een echte verborgen kampioen inzet voor groei in de regio. De machinebouwlocatie in Löbau heeft een lange geschiedenis. Met de heropening van de locatie voor hoogwerkers bewijst Palfinger dat de locatie een mooie toekomst heeft en dat ze ondanks de huidige economische uitdagingen blijven investeren – ook buiten de stedelijke centra. Daarmee creëren ze gekwalificeerde banen in de Vrijstaat Saksen en dragen ze bij aan de positieve ontwikkeling van hele regio’s.”

Bron

Overig nieuws