Manitou levert eerste elektrische retrofit verreiker

(L-R) Adrien Dufloer en François Renault van Kiloutou met Michel Denis en Hervé Ouisse van Manitou

Manitou heeft het eerste exemplaar van zijn volledig elektrische retrofit-verreiker overgedragen aan het Franse verhuurbedrijf Kiloutou, dat met de fabrikant heeft samengewerkt om het concept te ontwikkelen.

De partnerschap tussen Manitou en Kiloutou werd in februari 2023 aangekondigd en de vruchten van de overeenkomst beginnen nu vorm te krijgen. Het idee was om gebruikte dieselverreikers uit de Kiloutou-vloot te halen en deze met de retrofitkit om te bouwen naar elektrisch aangedreven modellen.

Na het concept te hebben bestudeerd, een praktijkpakket te hebben ontwikkeld en het te hebben getest, zeggen de twee bedrijven nu dat aan alle veiligheidscriteria is voldaan en dat de prestaties gelijkwaardig zijn aan die van het originele dieselmodel. De levensduur van de omgebouwde machines bedraagt ​​minimaal vijf jaar.

De twee bedrijven zijn nu bezig met het afsluiten van een gebruikspartnerschap met een grote aannemer, te beginnen in september, met het plan om de machines de komende twaalf maanden op verschillende werklocaties te laten draaien en zaken als bereik, oplaadmethoden en feedback van klanten te loggen.

De bedrijven zeiden: “De retrofit is een overgangsoplossing die zowel duurzaam als circulair is, met een reductie van 40 procent in de uitstoot van broeikasgassen vergeleken met een verbrandingsmachine. Zodra de omgebouwde uitrusting is uitgerust met de elektrificatiekit, zal deze worden geïntegreerd in het IMPAKT-aanbod, gericht op alternatieve, milieuvriendelijkere aandrijflijnen en verkrijgbaar bij Kiloutou-vestigingen in Frankrijk.”

Manitou-topman Michel Denis voegde hieraan toe: “We zijn trots om deze eerste ‘retrofit’-verreiker te presenteren. Ik wil graag alle teams bedanken die betrokken zijn bij dit deugdzame project. Deze nauwe samenwerking met verhuurklanten als Kiloutou laat zien hoe belangrijk het is om de krachten te bundelen om sneller vooruitgang te boeken op het gebied van duurzame oplossingen voor de gebruikers van onze machines. Deze ontwikkeling sluit volledig aan bij de doelstellingen van onze MVO-roadmap, die tot doel heeft om van de circulaire economie een prioriteit te maken.”

Kiloutou directeur apparatuur en duurzame ontwikkeling François Renault zei: “In een tijd waarin elektrisch de norm gaat worden en geleidelijk de fossiele brandstoffen gaat vervangen, zien wij retrofitten als een alternatief voor massale vervanging. Het sluit perfect aan bij een uitgebreid vlootupgradeprogramma, zonder dat u alles opnieuw hoeft te kopen. Dit project met Manitou verlegt de grenzen op het gebied van de circulaire economie en het koolstofvrij maken. Ik ben erg blij met dit project, dat onze respectievelijke teams in staat stelt hun kennis te delen, en ik ben bijzonder trots om de expertise van Kiloutou’s Testcentrum en Inkoopafdeling aan het werk te zien.”

Bron

Overig nieuws