Nieuwe Klaas K1003 geleverd aan Scheepsma Logistiek

Scheepsma Logistiek, een verhuurbedrijf gespecialiseerd in verreikers en kranen, heeft recentelijk een nieuwe aanwinst toegevoegd aan hun vloot: de Klaas K1003.

Deze geavanceerde kraan werd geleverd door All-Up, de importeur van Klaas Alukranen gevestigd in Almelo. Scheepsma Logistiek, gevestigd in Wytgaard, begon in 2006 met de verhuur van roterende verreikers en is sindsdien uitgegroeid tot een verhuurder van hijs- en kraanmaterieel.

Het bedrijf beschikt over een vloot van diverse kranen, waaronder mobiele torenkranen en mobiele telescoopkranen, en werkt met een team van machinisten. Scheepsma Logistiek biedt een breed scala aan hijsoplossingen voor de bouw, landbouw, industrie en de gas- en oliewinning.

Naast verticaal transport biedt Scheepsma Logistiek ook horizontaal transport met een divers wagenpark, inclusief vrachtwagens met diepladers en een autolaadkraan met een zelfrijdende aanhanger. Het bedrijf is sinds april 2019 gevestigd aan de Bredyk in Wytgaard, wat hen meer mogelijkheden biedt voor onderhoud en opslag.

De Klaas K1003

De nieuw geleverde Klaas K1003 is gebouwd op een Volvo FMX 4×6 chassis en biedt specificaties die bijdragen aan de veelzijdigheid en efficiĆ«ntie van het materieel.

Enkele kenmerken van de Klaas K1003 zijn:

  • Haakhoogte: 52.25 meter
  • Jiblengte : 18.39 meter
  • Reikwijdte: 47 meter
  • Capaciteit: 6.000 kg
  • Afstempelbreedte: 5.94 meter (minimaal 2.94 meter)
  • Hoogwerkerbak: 450 graden draaibaar met een capaciteit van 500 kg
  • Uitgerust met de benodigde RVS opbergkisten

Met deze specificaties is de Klaas K1003 in staat om zowel zware lasten te hijsen als precieze hoogwerkzaamheden uit te voeren, wat aansluit bij de diverse projecten die Scheepsma Logistiek uitvoert.

Over All-Up

All-Up, de importeur van Klaas Alukranen, heeft meer dan 18 jaar ervaring in de sector en zorgt er naar eigen zeggen voor dat “klanten zoals Scheepsma Logistiek kunnen rekenen op de beste machines en service”. De levering van de Klaas K1003 ziet All-Up als een versterking van de positie van Scheepsma Logistiek als een speler in de hijs- en transportsector. “Met deze nieuwe kraan kan het bedrijf nog efficiĆ«nter en veelzijdiger inspelen op de behoeften van hun klanten in heel Nederland, en met name in de
noordelijke provincies”, aldus All-Up.

Overig nieuws